Tv-chefen: TV 2 skal gøre en forskel

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Folkeskolen kan være tungt stof, men det er TV 2's opgave at sende samfundsrelevant tv formidlet på en seværdig måde, mener programchef Palle Strøm.

»Folkeskolen sakker agterud i forhold til mange andre lande - i hvert fald på de parametre, man kan måle. Vi giver et bud på, hvordan en skole kan komme videre, uden at det nødvendigvis bliver dyrere«, siger han.

I programmet arbejder man med læringsstile. Skal tv bestemme skolens metodevalg?

»Vi kommer ikke med sandheden, og vi siger ikke, at det er det eneste rigtige. Vi vidste ikke på forhånd, om det ville virke, men prøver at give en anden indfaldsvinkel, så må lærere, eksperter og politikere tage sig af det videre forløb«.

I hvert program følger man en eller to elever. Bliver de elever ikke udstillet?

»Det er det evindelige spørgsmål, når tv følger mennesker tæt. Helt formelt så har vi fået tilladelse til at følge eleverne. Vi gør det ikke for at udstille nogen, men for samfundets og vores egen skyld«, siger Palle Strøm.

Mikkel Kamp