Uskolet

Lærer, der hader sit arbejde, et rørende forbillede for elev, der hader sin skolegang

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvad enten de vil det eller ej, er mange lærere rollemodeller for deres elever. Det gælder også den 42-årige Frede Jensen, der betegnes som et »nærmest rørende« forbillede for 13-årige Tobias. Eleven er således endt med at hade sin skole lige så meget, som læreren hader sit job.

»Ja. Dødtræt af det«, kommenterer lærer Jensen. »Eleverne er, hvad de er, men dagligdagen er røvsyg, der er ingen interessante kolleger, ingen stemning, ingen flirt, intet liv, og lederen er idiot. Jeg vil hellere køre mountainbike«.

Tobias, 7.b, fortæller, hvordan han er blevet så skoletræt: »Jens har som ingen anden lærer fået min interesse for litteratur og historie fuldkommen til at uddø. Jeg var slet ikke klar over, at de fag kunne være så totalt intetsigende. Han er virkelig en stor inspirator for mig«.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.