DLF’s chef holder op

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fire årtier i skolens tjeneste

»Hvis man vil have et godt liv, så skal man lystre sin sekretær«, lyder det fra Hans Ole Frostholm en eftermiddag. En typisk frisk bemærkning fra sekretariatschefen. Men hans sekretær, Therese Højgaard, siger, at hun altid har tænkt, at det var omvendt.

Hun har nok ret.

For sekretariatschef i DLF, Hans Ole Frostholm, som forlader jobbet efter at have været ansat i DLF siden 1976 og efter at have været sekretariatschef siden 1986, er både morsom og lidt af en kontrolfreak.

Folkeskolen ligger ofte på bordet med små gule post-it-sedler, når redaktøren kommer til møde i hjørnekontoret. Så bliver det påpeget, hvis journalisten har skrevet en unøjagtighed i en bisætning, eller der er noget, som burde være i bladet, men som ikke er der.

For lige så venlig og menneskelig Hans Ole Frostholm er, når det kommer til det mere personlige niveau, lige så skrap og detaljeorienteret er han som leder. Uanset emne. Der er ikke meget sniksnak til møder, hvor han sidder ved bordenden.

Til gengæld har mange af hans medarbejdere oplevet, at han både lytter og spørger medfølende - også selv om det tager tid - hvis man banker på døren med et problem. Den side får ikke så ofte lov til at vende udad i rollen som sekretariatschef. Men den er der.

Sammen med skiftende for- og næstformænd har han bakset med KL og diverse ministre - fra Haarder til Antorini. Altid velforberedt, præcis og skarp. Og altid med det der opmærksomme blik, som ikke overser den mindste bevægelse hos med- og modpart.

Hans Ole Frostholm har i mange år og for mange mennesker personificeret DLF. Nu kan han få plads til de mere muntre sider, startende med at han skal en uge til Spanien sammen med sin kone og nogle gode venner, umiddelbart efter at han holder op.