Debat

Hjemmefremstillet materiale må blive fortid

Hjemmefremstillet materiale passer ikke til den nye lov om arbejdstid, der er ikke tid til det.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mange lærere er lidt bekymrede for, om forberedelsestiden fra august 2014 er tilstrækkelig. Derfor må opgaven støttes af gode materialer.

Forlagene må på banen med egnet materiale plus ekstramateriale til inklusion og til elever, der skal ekstra udfordres. Allerede til foråret, når lærerne kender deres skema, tid til forberedelse og de enkelte elevers forudsætninger, skal der bestilles materiale hos skolens materialeansvarlige, så forlagene kan nå at få det klart til efter sommerferien. Det er ledelsens ansvar, at det sker i tide, for hvad ellers?. Der er ikke tid til, at den enkelte lærer står i timevis foran en fotokopieringsmaskine, ofte i kø for at komme til, for at sammensætte eget materiale i kedelige grå nuancer, ofte usikker på, om niveauet er passende for de enkelte elever, og holde styr på hundreder af sider, der skal clipses sammen. Lærerne er ikke lærebogsforfattere. Den nye skolereform er ikke en spareøvelse, og det bør give lærerne en god mulighed for at bestille materialer, så de kan undervise på det rigtige niveau, med gode undervisningsmaterialer, tidsvarende, i flotte farver, så alle elever udfordres, så det bliver en spændende skoledag, ikke flere kedelige, grå fotokopier. Disse materialer giver så den tidsmæssigt pressede lærer en bedre mulighed for at nå at forberede sig ved sin nyindrettede arbejdplads og lærerteamet tid til at tænke nye tanker.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Powered by Labrador CMS