Inklusion
3   1193

Forældre: Inklusion giver mit barn mindre udbytte af undervisningen

Seks ud af ti forældre vurderer, at deres barns udbytte af undervisningen bliver forringet af, at der sidder børn i klassen med adfærds- eller indlæringsvanskeligheder, viser en ny undersøgelse. Forældrene mener ikke, at børnene får støtte nok.

Flere og flere forældre vælger at flytte deres børn til privatskoler - de nyeste tal viser, at hver sjette elev på landsplan går i en privat skole. Ifølge Politiken mener undervisningsministeren, at folkeskolereformen vil få forældrene til at vende tilbage til folkeskolen. Men en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Danmarks Lærerforening tyder på, at inklusionen af elever med særlige behov trækker i den modsatte retning.

forældre-undersøgelse

Undersøgelsen er udarbejdet på baggrund af 1.009 gennemførte interview med forældre til børn i kommunal folkeskole. Den er gennemført som en webbaseret undersøgelse på Epinions Danmarkspanel i perioden 5. -12. september 2013.

Her svarer seks ud af ti forældre til folkeskolebørn, at  der i deres barns klasse er børn, der ved deres adfærd forstyrrer undervisningen mere end rimeligt. Forældrene fortæller, at læreren skal tage særligt hensyn til børn i klassen med indlærings- og/eller adfærdsproblemer. Og næste tre ud af fire vurderer, at der er støtteforanstaltninger til børnene med problemer ikke er gode nok.

Artiklen fortsætter under banneret

Det korrelerer med tal fra Danmarks Statistik, som viser, at ikke bare er specialundervisningen for børn med et behov under ni timer bortfaldet med inklusionsloven. Men antallet af børn, der får mellem 9 og 20 timers specialundervisning er også faldet.

Samlet set vurderer 62 procent af forældrene i den nye Epinionsundersøgelse, at deres barns udbytte af undervisningen er negativt påvirket af, at der er børn i klassen med adfærds- og/eller indlæringsvanskeligheder i klassen.

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.261 andre er allerede tilmeldt