Debat

Bliver for mange stærke elever anbefalet gymnasiet?

Er vejen til flere elever i erhvervsskolerne mindre vejledning i folkeskolen?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Avisen.dk skriver at 300 – 400 vejledere står til fyring, da der ikke skal bruges tid på vejledning til de stærke elever!

Diskussionen om vejledernes habitus er gennem de sidste år poppet op, når nogen har påpeget det ( muligvis!) uholdbare i gymnasiet som masseuddannelse.

Påstanden er, at vejlederne for det meste anbefaler gymnasievejen, fordi de selv er rundet af gymnasiet og ikke kender andet - og kun anbefaler erhvervsskolerne for elever, der er stærke på andre måder end de ”boglige”.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Jeg ved ikke, om det er en løsning, at ”skjule” gymnasiet for nogle elever, men det kunne også se ud som om, vejlederne ikke har lært af tidligere års kritik og bare bliver ved at anbefale gymnasiet til flertallet?

Men OK - jeg vil ikke underkende det kraftige forældrepres, vejlederne kan være underlagt!

http://www.avisen.dk/300-vejledere-risikerer-fyring_241880.aspx

Powered by Labrador CMS