... dengang for 20 år siden

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Om mikrodatamater i Københavns Amt.

Karakteristisk for udviklingen er, at datamaterne bliver stadig billigere og stadig mindre, samtidig med at de får større lagerkapacitet. Det indebærer for hardwarens vedkommende en bedre skærmopløsning og dermed bedre billede, ligesom softwaren på den måde bliver stadig finere detaljeret og lettere at betjene.

Vi har nu den første elev i el-kørestol med påmonteret transportabel datamat af typen Zenith, som er en IBM-kompatibel maskine. Han kan nu overalt i skolen og hjemme kommunikere ved hjælp af sin 0-1-kontakt, som han styrer med hagen.

Alt tyder på, at fremkomsten af software vil stige eksplosivt i de kommende år.

aviS nummer 5, juni 1988

Ernæringspolitik - et debatoplæg.

Et positivt samarbejde mellem Forbrugerrådet, Noah og Nærings- og Nydelsesmiddelarbejder Forbundet har resulteret i et stort anlagt debatoplæg, der er et bud på en handlingsplan for en dansk ernærings- og levnedsmiddelpolitik.

Intentionerne er blandt andet at presse politikerne til at gøre noget konkret ved den ernæringspolitik, Folketinget vedtog for over fire år siden. I oplægget fremhæves store, men rimelige mål: Man ønsker folkesundheden forbedret, større forbrugerindflydelse, et bedre miljø og bedre arbejdsforhold for de ansatte i levnedsmiddelsektoren. Politisk styring og økonomisk velvillighed er klare forudsætninger for opfyldelse af målene.

Husholdningslæreren nummer 11, august 1988

Perestrojka på dansk.

Undervisningsminister Bertel Haarder ønsker nu centralt fastsatte lovparagraffer og regler fjernet. Når det gælder folkeskoleområdet, er det skolestyrelsesloven, ministeren i denne omgang ønsker ændret. I stedet for skolenævn skal vi have indført skolebestyrelser med udvidede beføjelser. Udvidelsen skal ske ved, at der afgives ministeriel og kommunal kompetence til dem.

I bestyrelsen skal 2/3 af medlemmerne være forældrerepræsentanter, resten af pladserne deles mellem lærere og elever. Om der skal sidde kommunalpolitikere eller ej, er underordnet, mener ministeren, og der skal i hvert fald ikke laves regler om det. Målet er, at skolerne i fremtiden skal være totalt selvstyrende også med hensyn til ombygning og vedligeholdelse.

Folkeskolen nummer 34, august 1988

Powered by Labrador CMS