Anmeldelse

www.pi.skolesider.dk

www.pi.skolesider.dk

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sideløbende med disse års store udbud af komplette matematiksystemer er der tilsyneladende et voksende marked også for internetsider målrettet faget. Mulige forklaringer kunne være, at eleverne her gennem formel træning kan tilegne sig flere rutinemæssige færdigheder, at der er et stigende fokus på den enkelte elevs læringsstil, at arbejdet ved computeren giver større mulighed for adaptiv opgaveløsning, eller at det ved den individuelle fordybelse er muligt at udfordre flere intelligenser.

Fakta:

Titel: www.pi.skolesider.dk

Type: Internet

Forlag: Ukendt forlag

I hvert fald kan man som matematiklærer have behov for en guide i junglen af hjemmesider. Her gør "pi.skolesider" god fyldest som en portal, der viser brugeren hen til de sites, hvor der inden for det ønskede matematiske emne tilbydes mange spændende opgaver. Herudover er der link til formelsamlinger og matematikprogrammer til download, ligesom det er muligt at klikke sig ind på sider med sudoku-opgaver og forskellige spil. Skulle der påpeges en enkelt svaghed: Det er mere overskueligt for eleverne at komme fra portalens forside direkte ind til opgaveløsningen frem for i anden omgang at skulle finde rundt på eksempelvis KOLOR-IT's elevsider.

I stedet for flere højtflyvende overvejelser kan det derfor blot konstateres, at portalen tilbyder rig mulighed for differentiering - i bredden såvel som i dybden. Den lærer, der har nogenlunde regelmæssig adgang til computerlokalet, får her et redskab til kvalificering af det individuelle arbejde i umiddelbar forlængelse af klassegennemgangen.

Powered by Labrador CMS