Tale-høre-undervisning
0   477

Fyrede talepædagoger får erstatning for aldersdiskrimination

Når der skal skæres i medarbejderstaben, må man ikke prikke de ældste medarbejdere med den begrundelse, at man gerne vil have en bred alderssammensætning i medarbejdergruppen. Danmarks Lærerforening har nu vundet en sag i Ligebehandlingsnævnet for to fyrede talepædagoger.

"Aldersmæssig og kønsmæssig spredning i gruppen" var én af begrundelserne for, at det netop var henholdsvis en 60-årig og en 64-årig audiologopæd ved et kommunalt kommunikationscenter, der blev afskediget, da centrets børneteam havde mistet en række af sine opgaver.

Allerede ved anvendelsen af hensyn til aldersspredning og tanker vedrørende generationsskifte er der skabt en formodning om, at der er sket aldersdiskrimination. Det følger af præmisserne i en Højesteretsdom fra 2012, skriver Ligebehandlingsnævnet i sin afgørelse.  Og hvis den, der føler sig krænket, kan påvise omstændigheder, som giver anledning til at formode, at der udøves forskelsbehandling, så påhviler det modparten at bevise, at ligebehandlingsprincippet ikke er blevet krænket. Eftersom de afskedigede  - bortset fra en tjenestemandsansat - var de ældste i teamet, og aldersmæssig spredning blev nævnt blandt begrundelserne, så var det altså kommunen, der skulle dokumentere, at den ikke diskriminerede. Det er ikke sket, konkluderer nævnet. 

Den 64-årige har arbejdet som talepædagog i kommunen siden 1997, den 60-årige siden 2000. Længden af deres ansættelse har spillet ind på nævnets fastsættelse af erstatningsbeløbet på henholdsvis 360.000 kroner til den 64-årige og 285.000 til den 60-årige.

Se link til afgørelserne til højre.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.084 andre er allerede tilmeldt

PPR-netværket er for ansatte og andre med interessere for Pædagogisk Psykologisk Rådgivningsområdet. I samarbejde med Samrådet af Specialpædagogiske Foreninger i DLF. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
203 andre er allerede tilmeldt

Det faglige netværk Lærersenior er for lærere, som er pensioneret eller på vej dertil. I samarbejde med fraktion 4 - pensionisterne i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
534 andre er allerede tilmeldt