Anmeldelse Lærer- og efteruddannelse
0   209

Praktik i læreruddannelsen

Praktik i læreruddannelsen

Fakta


Titel
Praktik i læreruddannelsen

Pris
180 kroner

Sider
161 sider

Serie
Læreruddannelsen i fokus

Type
Bog

Forlag
Kroghs Forlag

I den nye læreruddannelse lægges der op til et tættere samspil mellem praktik og undervisning med indførelse af et nyt praktikfag, der nu ikke blot er et forløb ude på en skole, men er udvidet til at omfatte forberedelse og efterbehandling på seminariet. Faget skal tilrettelægges som omdrejningspunkt for den studerendes progression, og det kan ske i fagene med særligt tilrettelagte forløb placeret umiddelbart før og efter en praktikperiode.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogens artikler beskæftiger sig bredt med den ny måde at se praktikken på - som fag og som praktik, og om hvordan praktikken udfordrer forholdet mellem teori og praksis, og hvordan de teoretiske overvejelser kan og skal bringes i spil i praktikken. Hvilke kompetencer skal udvikles via praktikken, og hvordan inddrages de konkret - og endelig hvordan udmøntes samspillet herom mellem studerende, praktiklærer og seminarielærer? Sidstnævnte med den centrale "Trekantsamtale", der er en fast del af praktikken.

Bogen er inspirerende og opløftende læsning. Den sætter praktikken ind i en meningsfuld sammenhæng og sætter et tiltrængt fokus på forholdet mellem teori og praksis og på samarbejdet mellem seminarium og skole for at uddanne "den gode lærer".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ