Anmeldelse Samfundsfag
0   183

Hus Forbi, juli 2008

Fakta


Titel
Hus Forbi, juli 2008

Sider
40 sider


Gratis klassesæt kan bestilles på telefon 3832 2320 eller ved at maile til redaktion@husforbi.dk

Type
Tidsskrift

Forlag
Foreningen Hus Forbi

Denne anmeldelse er ikke politisk, men en nøgtern konstatering af, at velfærden er væk for nogle af vores medborgere. De, der bærer vidne om denne påstand, er de hjemløse. Og lad mig skynde mig at understrege, at der også var hjemløse, før statsministeren hed Anders Fogh Rasmussen.

Artiklen fortsætter under banneret

Godt så - problemet er her, og derfor giver det god mening at undervise i det i overbygningen. Og de hjemløses avis "Hus Forbi", der er yderst velskrevet og har et lækkert layout, er et godt sted at starte.

Det, som gør dette nummer af "Hus Forbi" anvendeligt i undervisningsøjemed, er, at det ikke bare er en lang klagesang. Det er rigtige menneskeskæbner med rigtige problemer, der bliver beskrevet med nuancer og empati.

Den 16-årige Oscar fra Charlottenlund har fotograferet hjemløse. Det har han gjort så godt, at klichéen om, at et billede siger mere end 1.000 ord, popper op. Derudover beskrives nogle barske barneskæbner, som er oplagte at inddrage i samfundsfag og dansk.

Her er der mulighed for at kunne fordybe sig i et relevant, nutidigt emne. Og det er vel at mærke et emne, alle kender til på den ene eller anden måde - om ikke andet har vi set de hjemløse på gaden.

Klassesæt kan bestilles helt gratis, noget, jeg vil opfordre til, at man gør.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
6.650 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
17.440 andre er allerede tilmeldt