Anmeldelse

Hus Forbi, juli 2008

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Denne anmeldelse er ikke politisk, men en nøgtern konstatering af, at velfærden er væk for nogle af vores medborgere. De, der bærer vidne om denne påstand, er de hjemløse. Og lad mig skynde mig at understrege, at der også var hjemløse, før statsministeren hed Anders Fogh Rasmussen.

Fakta:

Titel: Hus Forbi, juli 2008

Sider: 40 sider

Type: Tidsskrift

Forlag: Foreningen Hus Forbi

Godt så - problemet er her, og derfor giver det god mening at undervise i det i overbygningen. Og de hjemløses avis "Hus Forbi", der er yderst velskrevet og har et lækkert layout, er et godt sted at starte.

Det, som gør dette nummer af "Hus Forbi" anvendeligt i undervisningsøjemed, er, at det ikke bare er en lang klagesang. Det er rigtige menneskeskæbner med rigtige problemer, der bliver beskrevet med nuancer og empati.

Den 16-årige Oscar fra Charlottenlund har fotograferet hjemløse. Det har han gjort så godt, at klichéen om, at et billede siger mere end 1.000 ord, popper op. Derudover beskrives nogle barske barneskæbner, som er oplagte at inddrage i samfundsfag og dansk.

Her er der mulighed for at kunne fordybe sig i et relevant, nutidigt emne. Og det er vel at mærke et emne, alle kender til på den ene eller anden måde - om ikke andet har vi set de hjemløse på gaden.

Klassesæt kan bestilles helt gratis, noget, jeg vil opfordre til, at man gør.

Powered by Labrador CMS