En formidlerfakkel er slukket

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Docent Thorkild Borup-Jensen er død i en alder af 76 år. Et utal af dansklærere har mistet deres lærer, deres efteruddanner, deres lærebogsforfatter, deres faglige fakkelbærer. Hos Thorkild var følelse og fornuft to sider af samme sag. Derfor var hans hjertefornemmelse altid begrundet og hans argumentation altid beåndet.

Thorkilds arbejdsliv blev viet til litteraturformidlingen. Han kastede sig ud i en art de levende poeters klub, først på Zahles Seminarium, senere på Danmarks Lærerhøjskole. Og da han af helbredsgrunde gik på efterløn, blev det indledningen til en øget foredrags- og forfattervirksomhed, som viste, at nok var kroppens hjerte ikke ved fuld styrke, men hans formidlerhjerte bankede lystigt videre. Det vidner ikke mindst hans sidste store værk, Dansk-lærerforeningens 14 bind om kanonforfatterne, om.

Formidlerfaklen er slukket. Men alle, den har sat fut i, vil fortsætte hjertets og hjernens formidling af danskfaget i almindelighed og litteraturen i særdeleshed.