Forskning Læsning
0   448

God litteratur gør det lettere at aflæse andre

Kan man måle effekten af kunst? I et forsøg på at kvantificere effekten af at læse forskellig litteratur har en gruppe amerikanske forskere undersøgt forsøgspersoners evne til at vurdere andre menneskers humør - eller at læse deres tanker.

Forsøgspersonerne blev udsat for tre forskellige former for tekster: god skønlitteratur, triviallitteratur og nonfiktion.

Herefter blev forsøgspersonerne testet for, om de var i stand til at aflæse andre menneskers følelser, og om de var i stand til at gennemskue kognitivt udfordrende opgaver. Resultatet blev, at de forsøgspersoner, der læste den komplicerede litteratur, var bedst i de efterfølgende test. Ifølge forskerne blev resultatet, at den gode skønlitteratur gør, at læseren i højere grad er i stand til at aflæse andre mennesker.

»Ligesom i virkeligheden er verdenerne for god skønlitteratur fyldt med komplicerede individer, hvis inderste liv kræver grundigere udforskning«, skriver forskerne Emanuele Castano og David Comer Kidd, der har gennemført undersøgelsen på »The New School for Social Research« og har udgivet deres resultater i magasinet »Science«.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.707 andre er allerede tilmeldt