Debat

Regnestykke savnes

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I denne tid bombarderes vi med forskellige regneeksempler, hvor den nye arbejdstidsaftale sættes i forhold til den nugældende. Det er naturligvis interessant at se, hvad henholdsvis tilhængere og modstandere af overenskomsten kan få ud af de matematiske øvelser. Men ét regnestykke savner jeg: En nøgtern beregning af omkostningerne for mig og min familie, hvis vi kastes ud i en konflikt. Jeg er ikke interesseret i et politisk gæt på en eventuel effekt af en strejke, men en kontant beregning af omkostningerne i kroner og øre for en tjenestemandsansat lærer på slutløn, der er gift med en tjenestemandsansat lærer på slutløn. Hvad skal vi afsætte i budgettet i tilfælde af et 'nej' efterfulgt af strejker og lockout?

Steen Burild

Hvidebækskolen

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Svar

I tilfælde af en konflikt vil der blive opkrævet et konfliktkontingent, som er ens for alle medlemmer uanset ansættelsesform. Konfliktkontingentets størrelse vil afhænge af, hvor mange der sendes i konflikt eller bliver lockoutet, og hvor lang tid konflikten varer.

Hvis foreningen varsler konflikt, må det forventes, at der varsles konflikt for 5.000-6.000 medlemmer, hvilket vil svare til, at der hos hvert medlem skal opkræves et konfliktkontingent på i alt 3.600-4.300 kroner for hver måned, konflikten løber.

Der er i alt cirka 17.000 overenskomstansatte medlemmer, der kan sendes i konflikt eller lockoutes. Hvis Kommunernes Landsforening lockouter, så alle overenskomstansatte sendes i konflikt, vil der hos hvert medlem skulle opkræves et konfliktkontingent på i alt cirka 12.240 kroner gange antallet af måneder, konflikten løber.

Opkrævningen af de nævnte beløb vil ske over en periode på cirka halvandet år.

Anni Herfort Andersen

formand for DLF