Anmeldelse Kristendomskundskab
0   568

Gud i børnehøjde

I dette naive, virkelighedsnære barnesprog gives en fin formidling af den gængse bibelfortolkning, der er sat diskret og dog så klart, at selv mange udskolingselever ville få meget ud af den metode.

Billeder i boksen

Fakta


Titel
Bibelen i boksen

Forfatter
Maria Baastrup Jørgensen, Therese Baastrup

Illustrator
Kamilla Wichmann

ISBN
9788775236398

Pris
105

Sider
24

Forlag
Bibelselskabets Forlag


Titel
Billeder i boksen

Forfatter
Maria Baastrup Jørgersen, Therese Baastrup

Illustrator
Kamilla Wichmann

ISBN
9788775237357

Pris
205

Sider
72

Forlag
Bibelselskabets Forlag


ISBN
9788775236404

Pris
530

Sider
96

Type
Undervisningsvejledning

"Adam og Eva boede i Paradis. Der var næsten ingen regler. De måtte gøre, lige hvad de havde lyst til. Næsten. De måtte klatre i de høje træer, ride på en zebra og selv bestemme, hvornår de skulle i seng". Sådan starter afsnittet "Slangen i Paradis" i delværket "Bibelen i boksen". Afsnittet er et ud af mange velvalgte indblik i den bibelske – gammeltestamentlige og nytestamentlige – verden fortalt for de yngste elever.

Artiklen fortsætter under banneret

Og det er gjort med manér. Ti kulturgrundlæggende myter er sat på barnets egen 1:1-formel, og det er sjældent udført så konsekvent og samtidig med så megen humor og forståelse af det budskab, der i Bibelen vitterligt ligger langt inde mellem linjerne. I dette naive, virkelighedsnære barnesprog gives en fin formidling af den gængse bibelfortolkning, der er sat diskret og dog så klart, at selv mange udskolingselever vil få meget ud af den metode. Stoffet gøres levende, følelser genkendes, det essentielle og vitale forstås.

Illustrationerne er sympatiske og stærke i deres stilleståenhed. Mennesker og dyr er tegnet og malet i situationer, hvor de forholder sig afventende, diskuterende eller tænkende til det øjeblik, de indgår i. Følelserne, der ligger til grund for de bibelske fortællinger – tro, gudsforhold, aftaler, gruppetilhørsforhold, jalousi og barmhjertighed – er sjovt gengivet og byder til klassesnak.

I det andet delværk, "Billeder i boksen", introduceres eleverne for det, kristendommens mytekompleks har udviklet sig til inden for kategorierne ritualer, kunst, symboler og kirkehistorie. Det hele er igen set og fortalt gennem et barns øjne. Desværre er tekst og illustration lagt ned, sådan at man er nødt til at holde bogen i en vinkel ud fra sig, der ikke er meningsfuld og nødvendig i forhold til andet end det, titlen angiver: en boks – en titel, denne anmelder ikke finder forklaret eller begrundet.

Undervisningsvejledninger til begge boksdele er vellykkede, idet de klargør og uddyber materialets indhold og mulighederne med temaerne. Værket kan på trods af tekstpræsentationen i det ene værk klart anbefales. Det er fornøjelig og indsigtsfuld læsning.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
979 andre er allerede tilmeldt