Debat
0   197

Møgspand

I Folkeskolen nummer 11 læser jeg en anmeldelse skrevet af Annette Westrup. Hun 'anmelder' Adil Erdems bog: 'En anden generation'.

Når jeg sætter ordet i citationstegn, er det, fordi den lille klumme ikke har ret meget med en anmeldelse at gøre. Det er derimod et surt, semipolitisk indlæg med æselspark til alle sider.

Artiklen fortsætter under banneret

De eneste reelle informationer, jeg får som potentiel køber, er, at Erdem har interviewet 14 unge, og at sproget er meget elegant. Og jeg får noget at vide om de interviewedes holdninger. Det er så det.

Anmelderen bruger derudover en hel del af spaltepladsen på ved hjælp af et latrinært sprog at beskrive baggrunden for de interviewedes ankomst til Danmark.

Jeg er grundlæggende ikke uenig med anmelderen i holdningen til indvandrernes sociale baggrund, men jeg afskyr hendes ordvalg. Hun øser en møgspand ud over et samfund, som vitterligt gør en masse skidt. Men det placerer ikke de folk, hun taler om, i bunden af latrinen.

Folkeskolen har andre anmeldere af bøger for og om tosprogede. Kan vi ikke få en ny, alternativ vurdering af bogen?

Knud-E. Hauberg-Tychsen

Istanbul


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ