Debat

Virkeligheden forarger

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var dog en ualmindelig arrogant, nedgørende optræden, den undervisningsministerielle konsulent Steen Harbild udviste på en konference om F-2000. En artikel af lektor Jens Christian Jacobsen om skole-hjemsamarbejdet blev forevist forsamlingen og derefter demonstrativt og ukommenteret skubbet til side. Det fortæller lidt om, hvor sart en konstruktion F-2000, som barn af uvirkelighedens uddannelsesødelæggende folkeskolelov, er. Jens Christian Jacobsens syn på skole-hjemsamarbejdet og på skolebestyrelsesideen er åbenbart så gennemsyret af hensynet til virkelighedens verden og i så afgørende modstrid med de fantasifulde, ideologiske, bestemte forbrødringsdrømmerier, som folkeskoleloven bygger på, og som F-2000 er beregnet på at skulle forstærke, at et nærmere bekendtskab hermed ville få det pragtfulde korthus til at falde sammen. Og derfor kan det selvfølgelig være taktisk klogt at belægge Jens Christian Jacobsen med tavs foragt. Så lidt tror Undervisningsministeriet altså på sin egen indbudte konferences evne og vilje til kritikløst at leve med i F-2000's indbildte storladenhed, at forsamlingen nok lige må kaste et blik på, men endelig ikke reflektere over, endsige debattere på baggrund af virkelighedens verden. Som elverfolket bag kæmpehøjens lukkethed skal skoledebatten afvikles i illusionernes eventyrverden, hvor vi selv kan bestemme, hvor fantasifuld virkeligheden skal tage sig ud.

Vagn Madsen

Brønderslev

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler