Debat Kommunalvalg 2013
0   285

Tag aktivt del i kommunalvalget

Efter en god lang sommerpause blev Folketingets politikere kaldt på arbejde igen. Hold jer nu fra korridorpolitik, vend ansigtet til musikken og delagtiggør aktørerne.

Der er flere regnskaber, der skal gøres, og kommunalvalget vil give et første fingerpeg om borgernes tillid til politikere og troen på demokratiet.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi håber, at nogle af hurraordene kan realiseres. Anderledes og spændende undervisning, bedre vejledning, inklusion, der gør alle elever dygtigere, tillid. Vi må konstatere, at de mange tiltag, der besluttes, er direkte hindrende for de luftige visioner, der kæmpes om at bringe i omløb.

Vi må påtage os vores professionelle ansvar for udviklingen af de vigtige funktioner, vi hver eneste dag udfører, hvad enten vi er i en folkeskole, på en social- og sundhedsuddannelsesskole, inden for vejledning og rådgivning, eller hvor vi som medlemmer udfører vores arbejde.

En del af det professionelle ansvar er også at passe på os selv. Det skal ske gennem sammenhold og opbakning til hinanden.

Vi skal sammen arbejde for gode rammer til den professionelle opgavevaretagelse. I videst muligt omfang sammen med vore arbejdsgivere. Vi skal søge kollektive løsninger og forsvarlige vilkår på grundlag af de regler, vi nu engang er underlagt. Vi skal værne om såvel det psykiske som det fysiske arbejdsmiljø.

Gå eventuelt en tur i BARen, ikke for at styrke dig med alkoholiske drikke, men for at søge hjælp i de materialer, Branchearbejdsmiljørådet har udgivet. Styrken i disse materialer ligger i, at arbejdsgiver og arbejdstager står bag, og på en lang række felter har de samme værdi som lovgivningen. Brug din tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentanten.

Vi viste i foråret, at vi var en medlemsflok, der var parate til at investere engagement, kreativitet og hjerteblod for vores fælles sag. Det var enestående, men der er stadig brug for alt, hvad vi magter at investere.

Frem mod kommunalvalget må vi efterlyse politikere med visioner, med vilje til demokratisk forståelse, og politikere, der vil stå ved deres holdninger. Vi har et medansvar for de kommende generationers demokratiske dannelse. I vores dagligdag skal vi skabe en demokratisk skole, en arbejdsplads, der bygger på respekt for hinandens synspunkter. Det fordrer, at vi lytter til hinanden.

Vi tager afstand fra magtfordrejninger, der underminerer det demokrati, som i øvrigt lovprises af alle. Vi skal forlænge forårets kamp. Kampen har perspektiver, der rækker langt ud over vores overenskomst. Vi skal blive ved med at tro på og kæmpe for demokratiet.

Danmark står over for kolossale udfordringer. Vis modet, tag kampen og udfordringen med politikerne.

Tag aktivt del i kommunalvalget.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ