Anmeldelse Læsning
1   432

Knæk koden i børnehaveklassen

Struktur og fokus på det enkelte barns succes er nøglen til at knække læsekoden på fire måneder, fortæller denne vigtige bog.

Klar til at knække læsekoden

Fakta


Titel
Klar til at knække læsekoden

Forfatter
Jens Molzen

ISBN
9788711372197

Pris
299

Sider
176

Forlag
Akademisk Forlag

"Klar til at knække læsekoden" præsenterer en konkret arbejdsmetode, med det mål at alle børn i børnehaveklassen skal have brudt læsekodenn på godt fire måneder.

Artiklen fortsætter under banneret

Metoden er en videreudvikling af de gode erfaringer fra Bornholmerprojektet med Jørgen Frost som en af drivkræfterne.

Bogen er delt i to dele, hvor den ene del er en beskrivelse af teori og metode. Den anden del er en opslagsbog, der giver inspiration og anvisninger til det daglige arbejde med sproglig opmærksomhed.

Forfatteren spørger: Kan man gennem et veltilrettelagt forløb få alle børn til at bryde læsekoden i børnehaveklassen, uanset hvilke evner de har, og uanset hvilket overskud deres familie har? Svaret er ja.

For at arbejdet kan lykkes, er det en forudsætning, at klassen har faste trygge rutiner. Der er et meget fast dagsprogram, så børnene ved, hvad de skal, og hvad der forventes. I bogen kan man finde eksempler på et dagsprogram og ideer til, hvordan dagsprogrammet udvides. Forældrene involveres også i det faglige og informeres om emnets faglige indhold. Derefter får børnene en opgave med hjem, som de skal løse sammen med deres forældre. Forældrene udfylder en tjekseddel. Jens Molzen skønner, at 90 procent af familierne støtter aktivt op.

I løbet af de cirka fire måneder arbejdes der med ti forskellige faglige forløb. I bogen findes en fin årsplan. Som hovedprincip køres der kun et forløb ad gangen. Man går ikke videre, før alle børn mestrer. Der er forløb om lyde, at rime, dele i stavelser, mundmotorik og mange flere.

Det, der gennemsyrer forløbene, er struktur. Der er styr på alt ned til mindste detalje. Der er et væld af ideer til at differentiere undervisningen. Der er fokus på, at det enkelte barn skal have succes. "Klar til at knække læsekoden" er en vigtig bog.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Børnehaveklassen er for alle, der arbejder i eller interesserer sig for børnehaveklasser. I samarbejde med Børnehaveklasseforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
796 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.708 andre er allerede tilmeldt