Anmeldelse Håndarbejde
0   566

Håndbog i strikning

Her er noget at hente for såvel den trænede strikker som den underviser, der gerne vil udfordre sine elever til selv at komponere modeller og mønstre.

Strikkerens mønsterbog

Fakta


Titel
Strikkerens mønsterbog

Forfatter
Lesley Stanfield, Melody Griffiths

ISBN
9788771410501

Pris
229

Sider
144

Forlag
Turbine Forlaget

Mon ikke de fleste strikkere har nogle opslagsværker, de vender tilbage til igen og igen? Hvis man desuden underviser i strikning, kan det være en god hjælp at kunne henvise til sådanne værker.

Artiklen fortsætter under banneret

"Strikkerens mønsterbog" er oprindeligt udgivet på engelsk under navnet "The New Encyclopedia of Knitting Techniques" og som sådan elsket og værdsat gennem mere end ti år. Nu er det så lykkedes at få den oversat til dansk, hvor Sidsel Sangild, der står for oversættelsen, har valgt at fastholde det engelske særpræg i de indledende afsnit, hvilket kan være lidt forvirrende i forhold til undervisning, men som fungerer fint i forhold til egen afprøvning.

Vi får desuden et lille repertoire af opslagninger og aflukninger, ligesom der gennemgås helt klassiske ind- og udtagninger suppleret med strikning på skrå, vendestrik og strikning med perler for blot at nævne nogle af de valgte eksempler. Monteringsafsnittet fungerer godt med en klart disponeret blanding af tegninger og detaljebilleder, så det bliver tydeligt, hvordan de enkelte teknikker kan gribes an.

Personligt sætter jeg stor pris på afsnittet ”Design dit eget strik”, hvori der lægges op til enkle og gennemskuelige måder at formgive modeller og mønstre på. For øvede strikkere er der masser af inspiration at hente netop der, mens nybegyndere nok skal vejledes i deres valg af arbejdsform. I det daglige vil det formentlig være kapitel to, som omhandler mønstre, der kommer til at vække den største interesse. Her gives forslag til et utal af mønstre inden for kategorierne ret og vrang, rib og patent, snoninger, krydsede masker, hulmønstre, bobler og blade, jacquardstrik og gobelinstrik. For nogle vil der være en del gamle kendinge, for andre kan dette afsnit være en rigtig god måde at komme i gang på.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.089 andre er allerede tilmeldt