0   451

Gratis mad skal åbne vores øjne for madspild

Fredag holdes en stormadevent på Rådhuspladsen i København for at gøre opmærksom på danskernes store madspild. Det sker ved servering af smagsprøver på restemad og overskudsbananer.

Ifølge organisationen Stop Spild Af Mad har Danmark årligt et madspild på 540.000 ton. Det svarer gennemsnitligt til, at hver dansker mister 63 kg mad om året eller hvad der svarer til cirka 10.000 kr. Det er for meget og, vi skal derfor øve os i at mindre mad går til spilde eller at der bliver produceret for meget.

Flere kendte firmaer deltager i eventen Sammen Mod Madspild - United Against Food Waste, blandt andet Landbrug & Fødevarer, REMA 1000, Coop, Lagkagehuset og Gartneriet Alfred Pedersen & Søn. Mellem klokken 14-18 kan man blive bespist med god gratis overskudsmad og blandt andet høre Fødevareministeren og kokke tale om danskernes madspild og maddannelse.

Artiklen fortsætter under banneret

"Det er vigtigt at vise, at vi står sammen om at mindske madspildet fra jord til bord. Eventens deltagere har allerede gjort store fremskridt i kampen mod madspild. Det er vores håb, at Sammen Mod Madspild - United Against Food Waste kan gentages i fremtiden, ikke kun i Danmark, men også i resten af Europa", siger Selina Juul, stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad og initiativtager til arrangementet, i en pressemeddelelse.

Eventen bliver afholdt som led i en række internationale aktiviteter mod madspild under EU-samarbejdet Fusions, som er en alliance mod madspild.

Intet skal jo gå til spilde, så god overskudsmad vil efter eventet blive doneret til Københavns hjemløse. Det organiske affald fra eventet vil blive afhentet og omdannet til biogas.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
826 andre er allerede tilmeldt