Anmeldelse Madkundskab
0   540

Giver lyst til at gå i gang

Med "God mad – let at sylte" får man en lettilgængelig indføring i syltningens mange afkroge og mange gode opskrifter, gamle såvel som nye.

God mad - let at sylte

Fakta


Titel
God mad - let at sylte

Forfatter
Marianne Kastberg, Kirsten Høgh Fogt

ISBN
9788711387467

Pris
200

Sider
177

Forlag
Lindhardt og Ringhof

At lave mad fra grunden er populært for tiden, syltning inklusive. For mange giver det god mening i en ellers travl hverdag at give sig i kast med at bage eller sylte selv, opleve, at man kan. Det giver stor tilfredsstillelse og signalerer overskud i forhold til omverdenen.

Artiklen fortsætter under banneret

De to forfattere til ”God mad-serien” kender tidens trend og har i denne omgang forfattet en bog, hvori de ikke blot giver de gode klassikere endnu en omgang, men også tager fat i nyere, spændende syltesager.

Af klassikerne er for eksempel opskriften på jordbærmarmelade, solbærsyltetøj, ribsgele og syltede agurker, mens de nytilkomne er repræsenteret ved mere eksotiske sager som løgmarmelade, gastrik og pesto. Opskrifter på kryddereddike, -salt og -snaps er der også blevet plads til. Bogen er en syltebog, og forfatterne har udvidet begrebet til også at omfatte mange af de sager, som kan lægges ind under begrebet ”konservering”. Det er der blevet en inspirerende opskriftsbog ud af.

Bogen er opbygget i emneafsnit med et alfabetisk register bag i bogen. Desuden er der indsat en syltekalender med forslag til, hvad man kan sylte måned for måned. Det er en rigtig god idé, fordi syltning i manges bevidsthed er noget, der foregår på én bestemt årstid, når grønsager, frugter og bær er klar til høst. I en moderne livsstil, hvor syltning er lystbetonet og ikke en nødvendighed, passer det bedre ind med at sylte i små portioner året rundt. Hertil er syltekalenderen en påmindelse om, at importerede citrusfrugter, som er aktuelle i vintermånederne, og tørrede eller eksotiske frugter, som kan købes året rundt, også kan syltes og give glæden ved det hjemmefremstillede året rundt.

Bogen udmærker sig ved at have en kort, men fyldestgørende introduktion til syltning, som man ikke bør snyde sig selv for at læse, før man går i gang. Specielt er det nyttigt at vide noget om syltningens hygiejneregler, så man ikke senere skal ærgre sig over at kassere muggen eller gæret syltetøj.

Med sit enkle udtryk og nydelige layout, små tips og fine billeder vækker den lyst til selv at gå om bord i syltningens glæder.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.301 andre er allerede tilmeldt