Anmeldelse

God mad - let at sylte

Giver lyst til at gå i gang

Med "God mad – let at sylte" får man en lettilgængelig indføring i syltningens mange afkroge og mange gode opskrifter, gamle såvel som nye.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

At lave mad fra grunden er populært for tiden, syltning inklusive. For mange giver det god mening i en ellers travl hverdag at give sig i kast med at bage eller sylte selv, opleve, at man kan. Det giver stor tilfredsstillelse og signalerer overskud i forhold til omverdenen.

Fakta:

Titel: God mad - let at sylte

Forfatter: Marianne Kastberg, Kirsten Høgh Fogt

ISBN: 9788711387467

Pris: 200

Sider: 177

Forlag: Lindhardt og Ringhof

De to forfattere til ”God mad-serien” kender tidens trend og har i denne omgang forfattet en bog, hvori de ikke blot giver de gode klassikere endnu en omgang, men også tager fat i nyere, spændende syltesager.

Af klassikerne er for eksempel opskriften på jordbærmarmelade, solbærsyltetøj, ribsgele og syltede agurker, mens de nytilkomne er repræsenteret ved mere eksotiske sager som løgmarmelade, gastrik og pesto. Opskrifter på kryddereddike, -salt og -snaps er der også blevet plads til. Bogen er en syltebog, og forfatterne har udvidet begrebet til også at omfatte mange af de sager, som kan lægges ind under begrebet ”konservering”. Det er der blevet en inspirerende opskriftsbog ud af.

Bogen er opbygget i emneafsnit med et alfabetisk register bag i bogen. Desuden er der indsat en syltekalender med forslag til, hvad man kan sylte måned for måned. Det er en rigtig god idé, fordi syltning i manges bevidsthed er noget, der foregår på én bestemt årstid, når grønsager, frugter og bær er klar til høst. I en moderne livsstil, hvor syltning er lystbetonet og ikke en nødvendighed, passer det bedre ind med at sylte i små portioner året rundt. Hertil er syltekalenderen en påmindelse om, at importerede citrusfrugter, som er aktuelle i vintermånederne, og tørrede eller eksotiske frugter, som kan købes året rundt, også kan syltes og give glæden ved det hjemmefremstillede året rundt.

Bogen udmærker sig ved at have en kort, men fyldestgørende introduktion til syltning, som man ikke bør snyde sig selv for at læse, før man går i gang. Specielt er det nyttigt at vide noget om syltningens hygiejneregler, så man ikke senere skal ærgre sig over at kassere muggen eller gæret syltetøj.

Med sit enkle udtryk og nydelige layout, små tips og fine billeder vækker den lyst til selv at gå om bord i syltningens glæder.

Powered by Labrador CMS