Anmeldelse Læremidler
0   746

En hjælp til egen fordybelse og stillingtagen

"Fremmedsprog - Tysk og engelsk" udmærker sig ved, at den efter kapitlerne har en række arbejdsspørgsmål, som hjælper læseren på vej til fordybelse og egen stillingtagen i forhold til sprogdidaktik.

Fremmedsprog

Fakta


Titel
Fremmedsprog

Forfatter
Bente Fogh Jensen, Helle Libenholt, Keld Skovmand og Finn Sørensen

ISBN
9788771292480

Pris
350

Sider
240

Serie
Mål og midler

Forlag
Forlaget Klim

I 2008 igangsatte det nationale videncenter for læremidler, Læremiddel.dk, et udviklingsprojekt, og heraf opstod en serie fagdidaktiske bøger, ”Mål og midler”. "Fremmedsprog – Tysk og engelsk" er en af dem. Den henvender sig til lærerstuderende og undervisere i sprogfagene. Forfatterne Bente Fogh Jensen, Helle Libenholt, Keld Skovmand og Finn Sørensen er undervisere henholdsvis fra læreruddannelsen, tilknyttet Læremiddel.dk og står bag undervisningsmateriale i tysk og engelsk.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen giver ud over grundige analyser af læreplanerne for tysk og engelsk også et glimrende historisk overblik over sprogundervisningens didaktik i tysk og engelsk fra det 19. århundrede og frem til i dag, hvor interkulturelle kompetencer og handlingsorientering er i fokus i sprogundervisningen anno 2013. Et godt kapitel, der giver overblik. Gennemgående for bogen er en kritisk analyse af de faglige metoder, som beskrives i fagenes læreplaner. Dette er overskueligt opstillet, men udmærker sig især ved selve sammenligningen mellem læreplanerne for engelsk og tysk. To fag med meget forskellige traditioner og vilkår i den danske folkeskole.

De mange oversigter, som bogen rummer, for eksempel over trin- og slutmål samt over de sproglige niveauer (A1-C2), som Den Fælles Europæiske Referenceramme for Sprog har opstillet, bidrager til bogens læsevenlighed. Det er en bog, som er god at slå op i, og den skal nødvendigvis ikke læses fra ende til anden. Desuden udmærker den sig ved, at den efter kapitlerne har en række arbejdsspørgsmål, som hjælper læseren på vej til fordybelse og egen stillingtagen i forhold til sprogdidaktik.

"Fremmedsprog – Tysk og engelsk" har en grundig analyse af det engelske grundbogssystem "Wing – Wonderkids" og det tyske grundbogssystem "Du bist dran". Ved sidstnævnte vælger forfatteren dog at analysere første udgave af systemet, hvilket ikke synes helt fair, idet andenudgaven adskiller sig væsentligt fra førsteudgaven. Flere af de kritikpunkter, som forfatterne kommer med i forhold til "Du bist dran", første udgave, er rettet i anden udgave! Det er bestemt muligt, at Finn Sørensen, der har skrevet det kritiske kapitel om "Du bist dran", mener kritikken oprigtigt, men som læser kan man godt blive i tvivl, da det fremgår af bogens bagside, at han selv er medforfatter på det konkurrerende bogsystem "Ach So".

Når det er sagt, er det en god og overskuelig bog, som mange lærerstuderende og tysk- og engelsklærere vil kunne få glæde af.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
533 andre er allerede tilmeldt

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
887 andre er allerede tilmeldt

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.606 andre er allerede tilmeldt