Uddannelsesvejledning
0   667

Frivillige voksne hjælper skoleelever videre i livet

Aarhus Kommune præsenterer i dag et nyt mentor-projekt, hvor frivillige voksne hjælper skoleelever, der har svært ved at få styr på sig selv, deres videre uddannelse og deres fremtid.

Som den første skole i Aarhus Kommune går Vorrevangskolen i gang med et samarbejde med den frivillige organisation Erhvervsguiderne, der har til formål at hjælpe unge til en bedre start på livet. 

Erhvervsguiderne formidler kontakt til erhvervsfolk, der vil være frivillige mentorer for skoletrætte eller udsatte skoleelever i 6.-9. klasse. Målet er at give de unge en hjælpende hånd til at klare skolen bedre, få mere struktur i tilværelsen og fokus på fremtiden.

"I Aarhus sætter vi alle sejl til for at bistå unge, som af den ene eller anden grund risikerer at falde igennem uddannelsessystemet, og jeg er ikke i tvivl om, at en engageret mentor kan være en stor personlig inspiration for unge og forhåbentlig være med til at fastholde de unge i skole og uddannelse" siger Kristian Würtz (S), der rådmand for Børn og Unge i Aarhus.

"Samtidig er pilotprojektet et godt eksempel på, hvordan frivillig indsats kan få betydning ind i skolers hverdag i forbindelse med den kommende skolereform", tilføjer rådmanden.

Artiklen fortsætter under banneret

Mentor og elev mødes flere gange om måneden

Mentoren - kaldet erhvervsguiden - og den unge skal mødes to og to nogle gange om måneden. Omdrejningspunktet kan være alt fra almindelig snak om skolen og fremtiden til besøg på erhvervsguidens arbejdsplads eller andre lokale virksomheder.

Det afgørende er, at den unge kan spejle sig i en voksen, som er lokalt forankret og har gode råd om fremtid og arbejdsliv, skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

"Nogle unge er skoletrætte og har mistet motivationen. "Erhvervsguiderne" introducerer eleverne for en verden, hvor de oplever sammenhængen mellem at gå i skole, tage en uddannelse og komme ind på arbejdsmarkedet. De kan give dem inspiration, støtte og fungerer ofte som rollemodeller", siger Helle Thorbøl Møller, som er projektkonsulent hos Erhvervsguiderne.

Erhvervsguiderne er i 14 kommuner

Erhvervsguiderne har eksisteret i tre år og er støttet økonomisk af Det Obelske Familiefond. Center for Socialt Ansvar, Foreningen Nydansker og High:five er initiativtagere til "Erhvervsguiderne".

Planen er, at der på Vorrevangskolen i Aarhus skal sættes 10 mentorforløb i gang. Aarhus Kommune håber, at alle skoler i kommunen får en mentorordning med Erhvervsguiderne.

Erhvervsguiderne findes i øjeblikket i 14 kommuner. Målet er at blive landsdækkende indsats.


  


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
523 andre er allerede tilmeldt