Blog
0   797

Så er MINI League 2013 godt i gang

Abonner på nyt om Matematiklærerforeningen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

MINI league 2013 er skudt i gang med en kick off-dag på Aarhus kommunes Friluftscenter.

Her mødtes 65 forventningsfulde MINI League-børn i alderen 4-6 år og deres pædagoger fra otte forskellige pædagogiske afdelinger og dystede inden for disciplinerne ”opvarmning af saft på tid”, ”løft af møtrikker med heliumballoner” og ”transport af vand på forskellige måder”.

Der blev brugt matematikord og begreber i alle aktiviteterne: stor, lille, mange, få, meget, lidt, tung, let, lang, kort, høj, lav, bred, smal, tyk, tynd, osv.

Kick-off-dagens arbejde gav børnene og deres pædagoger en første introduktion til årets MINI Leaguetema: ”Naturens Kræfter”.

MINI League er en aarhusiansk udløber på dagtilbudsområdet af de verdensomspændende projekter på skoleområdet First LEGO League og Junior First LEGO League. Alle tre projekter er skabt for at gøre børn begejstrede for (natur)videnskab og teknologi. MINI League har derudover et stærkt sprogligt fokus.

Artiklen fortsætter under banneret

Henover efteråret skal MINI League-grupperne undersøge Naturens Kræfter nærmere; bl.a. ved at lave forskellige eksperimenter, ved at besøge Vandmøllen og Brandstationen og ved at bygge noget i LEGO, som enten kan udnytte eller beskytte mod Naturens Kræfter.

Den 9. november 2013 mødes MINI League-grupperne sammen med de skolegrupper, der dyster i First LEGO League og Junior First LEGO League.

Her skal MINI League-grupperne præsentere deres byggerier for nogle dommere, og der skal uddeles guldmedaljer inden for i alt ni kategorier.

MINI League er igangsat af Børn og Unge i Aarhus Kommune og bidrager til at understøtte tænkningen om børn i et 0-18 års perspektiv. I 2013 arbejder de 4-6 årige i MINI League, de 6-9 årige i Junior FIRST LEGO League og de 10-16 årige i First LEGO League med det samme tema -naturens kræfter, men naturligvis på forskellige niveauer og med forskellige tilgange. Hensigten er at skabe progression i børnenes læring indenfor naturvidenskab, matematik og sprog.

Skulle nogen komme forbi Læreruddannelsen i Aarhus lørdag d. 9.november 2013 så kom og oplev 500 børn og unge arbejde på forskellige niveauer med ”Naturens kræfter”.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.189 andre er allerede tilmeldt