Anmeldelse Specialundervisning
0   223

Tepottespillet

Fakta


Titel
Tepottespillet

Forfatter
Carl Anker Christiansen, Keld Petersen

Pris
310 kroner

Type
Spil

Forlag
Special-pædagogisk Forlag

På dansk har vi en lang række enslydende ord, der har forskellige betydninger - homonymer. Leg og spil med disse underfundige sproglige udtryk kan være underholdende for både børn og voksne, samtidig med at den sproglige viden og opmærksomhed udvides.

Artiklen fortsætter under banneret

Materialet består af to gange tolv spilleplader med gengivelsen af et ord enten som illustration eller tekst. Illustrationer er gengivet på tooghalvfjerds opråbskort. Disse kort hører parvis sammen, idet de viser to ord, der staves og udtales ens, men har forskellig betydning. Halvdelen af ordene er enstavelsesord som "dæk, mus, lur og fyr", og den anden halvdel er tostavelsesord som "skade, bakke, pære og hane".

Vejledningen er på to A4-sider. Farveillustrationerne er enkle og klare.       

"Tepottespillet" kan spilles på mange måder og i varierende sværhedsgrad. Man kan spille huskespil, vendespil, billedlotteri og stavelotteri og så endelig den sprogligt krævende tepotteleg, hvor to elever på skift giver oplysninger om et ord, indtil ordet er gættet.

Der er mange muligheder for at beskæftige sig med sproget på en kreativ måde i dette materiale. Det er velegnet til brug i børnehaveklassen og danskundervisning i indskolingen samt til undervisning af tosprogede elever og taleundervisning.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.190 andre er allerede tilmeldt