DLF-kongres '13
0   394

Skolelederne får egen strejkekasse

I lighed med lokalkredsene får Skolelederforeningen nu udlagt sin andel af strejkekassen Særlig Fond. Kongressen besluttede desuden, at ledernes særlige dobbeltrolle i Lærerforeningen skal analyseres. Analysen skal være klar til kongressen næste år.

En næsten 100 procent enig kongres besluttede at ændre Lærerforeningens vedtægter, så en del af Særlig Fond bliver udlagt til Skolelederforeningen på samme måde som lokalkredsene.

»Det er som med enhver anden kreds: Hvis kredsen bliver nedlagt, bliver midlerne ført tilbage til hovedforeningen - så der er ingen risiko for, at vi sender penge ud i det blå. Det er Danmarks Lærerforenings penge«, fastslog DLF-formand Anders Bondo Christensen.

Desuden vedtog kongressen, at hovedstyrelsen sammen med Skolelederforeningen skal analysere skoleledernes fremtidige rolle i DLF.

Kun en enkelt delegeret, Steen Bach Henriksen fra Lærerkredsen Faaborg-Midtfyn, Kerteminde og Nyborg, ønskede ordet. Der er ingen grund til analysearbejde, for Skolelederforeningen vil alligevel bryde ud af DLF, gættede han på.

Artiklen fortsætter under banneret

»Analysearbejdet er bare en afværgedagsorden; du kan lige så godt trutte i ren røv, Balle«, sagde han til lederformand Anders Balle.

DLF-formand Anders Bondo Christensen sagde, at »det er nødvendigt, at vi har et godt samarbejde med skolelederne. Vi ved, at KL og Moderniseringsstyrelsen prøver at presse en kile ned imellem os. Vi skal ikke forstærke sådanne teknokratiske tendenser, vi skal hellere vende dem om«.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ