Anmeldelse

Urban Legends

Urban Legends

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvem af os har ikke gyst, mens vi genfortalte en rigtig tænderklaprende vandrehistorie. En sådan historie appellerer til den følelse, der hedder: Godt det ikke er mig. "Urban Legends" i "Hands on"-serien er et dejligt nyt tiltag, der, som titlen antyder, drejer sig om vandrehistorier. Antologien kan bruges som et passende supplement til engelskundervisningen i overbygningen.

Fakta:

Titel: Urban Legends

Forfatter: Heine Carlsen

Pris: 141,25 kroner

Sider: 48 sider

Serie: Hands on

Type: Bog

Forlag: Alinea

Antologien indeholder mange gode historier, hovedsageligt inden for tre kategorier, nemlig teenage-skrækhistorier, folk, der bliver smittet med et eller andet frygtligt, og de klassiske uhyggehistorier om mennesker i biler, der oplever noget forfærdeligt.

Heine Carlsen, som har sammenstillet disse urban legends, gør meget ud af at få eleverne til at forstå, hvorfor vandrehistorier har sådan en gennemslagskraft. Det har de jo først og fremmest, fordi de overbevisende blander fakta og fiktion. Det er selvfølgelig også vigtigt, at fortælleren virker troværdig, og at historierne indeholder en morale. Ofte afspejler historierne den gængse samfundsmoral, for eksempel advarer mange historier fra 1950'erne indirekte unge piger mod at have sex i biler.

Antologien appellerer både til børns sunde fornuft og til deres fantasi og kreativitet. Eleverne bliver udfordret til at bruge alle deres evner via de gode opgaver, der er strøet gennem hele bogen. Hvis de mangler ekstra udfordringer, kan der findes ekstra materiale på Alineas elevunivers. Nogle af materialerne kan man få gratis adgang til, andre er man nødt til at abonnere på.