Anmeldelse Engelsk
0   235

Urban Legends

Urban Legends

Fakta


Titel
Urban Legends

Forfatter
Heine Carlsen

Pris
141,25 kroner

Sider
48 sider

Serie
Hands on

Type
Bog

Forlag
Alinea

Hvem af os har ikke gyst, mens vi genfortalte en rigtig tænderklaprende vandrehistorie. En sådan historie appellerer til den følelse, der hedder: Godt det ikke er mig. "Urban Legends" i "Hands on"-serien er et dejligt nyt tiltag, der, som titlen antyder, drejer sig om vandrehistorier. Antologien kan bruges som et passende supplement til engelskundervisningen i overbygningen.

Artiklen fortsætter under banneret

Antologien indeholder mange gode historier, hovedsageligt inden for tre kategorier, nemlig teenage-skrækhistorier, folk, der bliver smittet med et eller andet frygtligt, og de klassiske uhyggehistorier om mennesker i biler, der oplever noget forfærdeligt.

Heine Carlsen, som har sammenstillet disse urban legends, gør meget ud af at få eleverne til at forstå, hvorfor vandrehistorier har sådan en gennemslagskraft. Det har de jo først og fremmest, fordi de overbevisende blander fakta og fiktion. Det er selvfølgelig også vigtigt, at fortælleren virker troværdig, og at historierne indeholder en morale. Ofte afspejler historierne den gængse samfundsmoral, for eksempel advarer mange historier fra 1950'erne indirekte unge piger mod at have sex i biler.

Antologien appellerer både til børns sunde fornuft og til deres fantasi og kreativitet. Eleverne bliver udfordret til at bruge alle deres evner via de gode opgaver, der er strøet gennem hele bogen. Hvis de mangler ekstra udfordringer, kan der findes ekstra materiale på Alineas elevunivers. Nogle af materialerne kan man få gratis adgang til, andre er man nødt til at abonnere på.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
5.624 andre er allerede tilmeldt