Anmeldelse Pædagogik
0   315

Sådan styrer du en klasse

Fakta


Titel
Sådan styrer du en klasse

Forfatter
Ranghild Bach Ølgaard

Pris
150 kroner

Sider
68 sider

Type
Bog

Forlag
Forlaget Eventyrligvis

Som ny lærer i sit første job er der mange ting, man skal til at finde ud af. Hvor bestiller man bøger, hvordan kommunikerer man med forældre, og hvordan finder man i det hele taget balancen mellem at skulle fremstå som styrende autoritet, samtidig med at man holder fast i sin egen personlighed?

Artiklen fortsætter under banneret

"Sådan styrer du en klasse", skrevet af Ragnhild Bach Ølgaard, giver ifølge forsideteksten "Gode råd, praktiske tips og ideer til nyuddannede lærere". Bogen berører mange områder af lærergerningen, og Ølgaard supplerer med eksempler fra sit eget virke i skolen. De meget personlige erfaringer får dog ofte karakter af succeshistorier, og man sidder tilbage med fornemmelsen af, at hvis det kører skævt mellem en lærer og en klasse, så er det altid læreren, det er galt med. Som ny lærer kan en sådan selvforståelse være et unødvendigt ekstra pres at skulle tage på sine skuldre.

Groft sagt bygger bogen på forestillingen om lærergerningen som et kald, hvor man inddrager hele sin personlighed, for eksempel i form af kagebagning og forudgående fysisk træning inden en overlevelsestur med klassen.

"Sådan styrer du en klasse" er meget subjektiv i sine holdninger, men kan stå som modstykke til mere teoretiske udgivelser om for eksempel klasseledelse. Det er dog tvivlsomt, hvor meget en ny lærer konkret kan gøre brug af Ølgaards mangeårige erfaringer. Bogen kan tjene som et eksempel på, hvordan man kan gøre det, men kan ikke stå som rettesnor for, hvordan man som ny lærer bør gøre det.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ