Anmeldelse Håndarbejde
0   244

Drømmeværelset

Drømmeværelset

Fakta


Titel
Drømmeværelset

Forfatter
Frederikke Aagaard

Pris
199 kroner

Sider
144 sider

Type
Bog

Forlag
Politikens Forlag

Hvem kender ikke de fantastiske tv-kokke, der tilsyneladende kan få alt til at lykkes i et snuptag og så på et minimum af tid. At alt er forberedt ned i mindste detalje på forhånd, nævnes kun i en bisætning.

Artiklen fortsætter under banneret

Samme arbejdsform hærger ofte tv-skærmene i form at indretnings- og boligprogrammer. Og det kan der være mange meninger om. Men faktum er, at sløjd og håndarbejde fremover formentlig vil få en snert af denne form, hvor tingene skal forberedes grundigt, håndværket bliver sekundært og effekten optimal. Har man lyst til at prøve kræfter med varianter af arbejdsformen, er denne bog sagen.

Indholdet bygger på feel good-serien "Drømmeværelset", der har været vist på TV2, og som henvender sig til et tøset segment i aldersgruppen 10-15 år. Ideerne spænder fra småtterier i kategorien dekorativ oprydning til mere omfattende projekter, der involverer værktøjsbrug og regulært håndværk.

I traditionel undervisning vil bogen nok opleves lige flødeskumsagtig nok, men bruges den som en form for appetitvækker, vil flere af de især håndarbejdsrelaterede ideer kunne bruges som afsæt for små projekter. Det gælder for eksempel puder og pudebetræk, dekoration af dåser og æsker og til dels lamper og rumdelere. Til dels fordi de færreste teenagere vil kunne håndtere elektriske installationer eller opsætning i loft og væg. Som øjenåbner vil flere af bogens ideer og illustrationer kunne danne afsæt for et lille emne om stil og design.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.083 andre er allerede tilmeldt