Anmeldelse

Drømmeværelset

Drømmeværelset

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvem kender ikke de fantastiske tv-kokke, der tilsyneladende kan få alt til at lykkes i et snuptag og så på et minimum af tid. At alt er forberedt ned i mindste detalje på forhånd, nævnes kun i en bisætning.

Fakta:

Titel: Drømmeværelset

Forfatter: Frederikke Aagaard

Pris: 199 kroner

Sider: 144 sider

Type: Bog

Forlag: Politikens Forlag

Samme arbejdsform hærger ofte tv-skærmene i form at indretnings- og boligprogrammer. Og det kan der være mange meninger om. Men faktum er, at sløjd og håndarbejde fremover formentlig vil få en snert af denne form, hvor tingene skal forberedes grundigt, håndværket bliver sekundært og effekten optimal. Har man lyst til at prøve kræfter med varianter af arbejdsformen, er denne bog sagen.

Indholdet bygger på feel good-serien "Drømmeværelset", der har været vist på TV2, og som henvender sig til et tøset segment i aldersgruppen 10-15 år. Ideerne spænder fra småtterier i kategorien dekorativ oprydning til mere omfattende projekter, der involverer værktøjsbrug og regulært håndværk.

I traditionel undervisning vil bogen nok opleves lige flødeskumsagtig nok, men bruges den som en form for appetitvækker, vil flere af de især håndarbejdsrelaterede ideer kunne bruges som afsæt for små projekter. Det gælder for eksempel puder og pudebetræk, dekoration af dåser og æsker og til dels lamper og rumdelere. Til dels fordi de færreste teenagere vil kunne håndtere elektriske installationer eller opsætning i loft og væg. Som øjenåbner vil flere af bogens ideer og illustrationer kunne danne afsæt for et lille emne om stil og design.