Arbejdstid
2   1024

Zieglers eget byråd går imod ham

Som KL’s chefforhandler vandt Michael Ziegler (K) striden om lærernes arbejdstid, da regeringen greb ind i lockouten og ophævede alle arbejdstidsaftaler. Men i Zieglers hjemkommune Høje-Taastrup har et flertal i byrådet nu vedtaget at undersøge mulighederne for at indgå nye lokalaftaler med lærerne - til borgmesterens tydelige irritation.

Det er et flertal bestående af Socialdemokraterne, SF, Radikale og Dansk Folkeparti, der i Høje-Taastrup Byråd ønsker, at kommunens embedsmænd i samarbejde med den lokale lærerkreds, skolelederne og tillidsrepræsentanterne undersøger mulighederne for lokalaftaler om lærernes arbejdstid. I aftes blev det stemt igennem på et byrådsmøde.   

Michael Ziegler, der selv stemte imod forslaget, fremhæver over for
Dagbladet, at der i Folketinget var stort flertal for regeringsindgrebet under lærerkonflikten, og at de lokale byrødders partifæller i Folketinget altså også var med til at afskaffe lokalaftalerne.

Artiklen fortsætter under banneret

"Derfor håber jeg, at byrådsmedlemmerne besinder sig og indser, at
lokalaftalerne er en hæmsko for udviklingen af den moderne folkeskole, siger Michael Ziegler til Dagbladet og holder på, at det er uhensigtsmæssigt, at arbejdstiden bliver forhandlet på plads fra centralt hold.

Men nu begynder altså en undersøgelse af mulighederne for at indgå
lokalaftaler i Høje Taastrup. Undersøgelsen vil strække sig frem til januar
2014, hvor det så igen vil blive drøftet i byrådet, hvad man vil satse på. 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ