"Jeg håber, at byrådsmedlemmerne besinder sig og indser, at lokalaftalerne er en hæmsko for udviklingen af den moderne folkeskole, siger Michael Ziegler til Dagbladet efter et flertal i hans hjemkommunes byråd har besluttet at ville underøsge mulighederne for at indgå lokalaftaler med den lokale lærerforening om lærernes arbejdstid.

Zieglers eget byråd går imod ham

Som KL’s chefforhandler vandt Michael Ziegler (K) striden om lærernes arbejdstid, da regeringen greb ind i lockouten og ophævede alle arbejdstidsaftaler. Men i Zieglers hjemkommune Høje-Taastrup har et flertal i byrådet nu vedtaget at undersøge mulighederne for at indgå nye lokalaftaler med lærerne - til borgmesterens tydelige irritation.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er et flertal bestående af Socialdemokraterne, SF, Radikale og Dansk Folkeparti, der i Høje-Taastrup Byråd ønsker, at kommunens embedsmænd i samarbejde med den lokale lærerkreds, skolelederne og tillidsrepræsentanterne undersøger mulighederne for lokalaftaler om lærernes arbejdstid. I aftes blev det stemt igennem på et byrådsmøde.   

Michael Ziegler, der selv stemte imod forslaget, fremhæver over for Dagbladet, at der i Folketinget var stort flertal for regeringsindgrebet under lærerkonflikten, og at de lokale byrødders partifæller i Folketinget altså også var med til at afskaffe lokalaftalerne.

"Derfor håber jeg, at byrådsmedlemmerne besinder sig og indser, at lokalaftalerne er en hæmsko for udviklingen af den moderne folkeskole, siger Michael Ziegler til Dagbladet og holder på, at det er uhensigtsmæssigt, at arbejdstiden bliver forhandlet på plads fra centralt hold.

Men nu begynder altså en undersøgelse af mulighederne for at indgå lokalaftaler i Høje Taastrup. Undersøgelsen vil strække sig frem til januar 2014, hvor det så igen vil blive drøftet i byrådet, hvad man vil satse på. 

Lærerformand: Lange udsigter til arbejdstidsaftale i Høje Taastrup