Forskning Udeskole
0   259

Elevernes udbytte af udepædagogik bliver nu undersøgt

Undervisningsminister Christine Antorini (Socialdemokraterne) taler varmt om det: Udeskole. Ud-af-klassen-undervisning. Det udvidede klasseværelse. Udepædagogik. Altså om den undervisning, der foregår ude i virkeligheden, og hvor der er samspil mellem teori og praksis. Men virker det? Lærer eleverne mere, bliver de gladere, bliver de sundere? Det vil en gruppe forskere nu finde ud af. 600 udeskoleelever kommer under forskernes lup og bliver sammenlignet med elever, der ikke modtager ud-af-klassen-undervisning.

Tidligere forskning peger på, at ud-af-klassen-undervisning øger elevernes motivation, gør dem mere selvstændige, giver dem mere motion og skaber nye venskaber på tværs af vante opdelinger i klassen. Nu skal denne ældre og mere spinkle forskning altså efterprøves i en større skala. TrygFonden støtter projektet, der hedder »Teachout«, med 6,84 millioner kroner.

Artiklen fortsætter under banneret

Omkring 300 af landets 1.855 kommunale og private grundskoler har i dag en eller anden form for udeskole på skemaet.

Læs mere på ku.dk


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ