Forskning Udskoling
0   330

Derfor pjækker eleverne

I sin afhandling »Pjæk fra elevernes og skolens perspektiv« har svenske Anne-Sofie Strand undersøgt, hvorfor eleverne ender med at have højt fravær.

Manglende meningsfuldhed, mobning, manglende støtte i undervisningen og udstødelse er ifølge Anne-Sofie Strand de fire væsentligste årsager, mens matematikvanskeligheder og en dårlig relation til lærerne er andre vægtige årsager.

Artiklen fortsætter under banneret

»Det handler om at se og være opmuntrende, være bekræftende og især at have forventninger til eleverne. De elever, der ikke har oplevet at modtage støtte, selvom det kunne dokumenteres, at de blev støttet, er ofte endt i en sårbar situation, som ofte ikke sjældent er resulteret i pjæk«, siger Anne-Sofie Strand til det svenske fagblad »Skolvärlden«.

90 unge med 30 procent eller mere i fravær i 9. klasse har dannet udgangspunkt for undersøgelsen. Halvdelen af eleverne begyndte at skulke i 8. og 9. klasse, mens en række af de andre havde en højere forekomst af pletvis fravær allerede fra 3. klasse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ