Anmeldelse Læsning
0   388

Gode læseideer til de allermindste

Her er en række gode ideer til, hvordan der kan arbejdes med dialogisk læsning i børnehaver og i indskolingen.

Fakta


Titel
Kom godt i gang med dialogisk læsning

Forfatter
Gitte Skyum Kjøge

ISBN
9788776077853

Pris
100

Sider
32

Forlag
Special-pædagogisk Forlag

Dialogisk læsning er en metode, der kan inddrage en lang række aktiviteter i forbindelse med oplæsning af en tekst. Disse aktiviteter kan både være sproglige og omfatte bevægelser. Denne introduktion henvender sig primært til pædagoger i daginstitutioner, men principperne kan også bruges i det sproglige arbejde i indskolingen.

Artiklen fortsætter under banneret

Med udgangspunkt i bogen ”Ane på fisketur” af Per Gammelgaard gennemgås et forløb med dialogisk læsning for en gruppe børn i børnehavealderen. Her er rigtig mange gode forslag. Der arbejdes med ”fokusord” fra forskellige ordklasser. At ordet ”klaptorsk” rubriceres under tillægsord, er forhåbentlig en tanketorsk.

Forfatteren anbefaler at gøre arbejdet så konkret som muligt med brug af såkaldte ”referenceobjekter” som fiskestænger og blylod. Der lægges op til dialog og til leg med sproget. Sange, rim og remser, bogstaver og krop og bevægelse indgår i arbejdet.

Bogen er kun på 32 sider, så en travl pædagog eller lærer vil nemt kunne hente forslag til arbejdet med dialogisk læsning. Pædagogikken, der er demonstreret på én bog, kan uden videre bruges på andre bøger.

Bogen anbefales til brug i børnehaver og indskolingen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.260 andre er allerede tilmeldt