Anmeldelse Vold/trusler
0   386

Konflikter og vold - en faglig udfordring

Hvorfor opstår konflikter og vold mellem lærere, elever og forældre? Og hvad kan man gøre for at identificere, forebygge og håndtere volden? Læs bogen, og du vil blive langt klogere.

Fakta


Titel
Konflikter og vold

ISBN
978-87-92182-18-0

Sider
240


160 kroner plus porto

Forlag
Socialt Udviklingscenter SUS

Det har altid været konfliktfyldt og psykisk belastende at arbejde med mennesker, men tilsyneladende er der en stigende tendens til, at lærere, pædagoger og andre i professionelt omsorgsarbejde udsættes for vold eller trusler om vold. I specialskolerne og i specialklasserne kan det være hyppigt, at enkelte elever er udadreagerende, hvor råb, skub, spark, slag og ødelæggelse af materiel i klasserummet kan være skræmmende for alle involverede parter.

Artiklen fortsætter under banneret

I en ny bog, der dog mest henvender sig til social- og sundhedsassistenter, pædagoger, sygeplejersker og socialrådgivere, sættes der fokus på vold som en faglig udfordring, noget, der sker, og som man skal mindske og være forberedt på. Det understreges, at det er af stor vigtighed, at sygefraværet begrænses, da der på længere sigt kan blive mangel på personale inden for omsorgserhvervene. Det er vigtigt at holde sig for øje, hvad vold egentlig er udtryk for, og lære at forstå, at vold kan opstå, når mennesker ikke føler sig set, hørt, anerkendt eller respekteret. Bogen er primært skrevet til personale, der arbejder med voksne borgere i plejesektoren og på jobcentre, og derfor beskrives årsagerne til volden som lav uddannelse, arbejdsløshed, minoritetsstatus, psykisk sygdom, misbrug, kriminalitet og manglende mulighed for deltagelse i samfundet. Det kan så oversættes til en skolelærerpraksis med forældre, der kommer fra pressede miljøer – og børn, der påvirkes af de følger, som disse problemstillinger drager med sig i familierne.

I bogen gives der flere forskellige synsvinkler på vold, konflikter, forebyggelse og behandling, hvor læseren introduceres til begreber som arbejdsmiljø, resilens, kollegial psykisk førstehjælp – og metoder til mindskelse af vold: kravtilpasning, afledning og low arousal – samt pædagogiske metoder som Marte Meo og TEACCH.

Der er meget at læse i denne nemme og overskuelige artikelsamling om, hvad der skal til, for at vi lærer at tale rigtigt om konflikter og vold som en naturlig del af den faglige udfordring. Det kan undertiden være følelsesmæssigt tung læsning, da den berører mange følsomme emner, og det vil med fordel være en bog, der kan bruges under uddannelse, da forebyggelse er den bedste og billigste vej til et godt arbejdsmiljø. En bog, som bør være tilgængelig på alle arbejdspladser, der har med sårbare mennesker at gøre. Vi kan ikke undgå vold og konflikter, men vi kan altid blive bedre til at forstå, hvorfor vold og konflikter opstår, hvad man kan gøre, når man udsættes for det, og hvad man kan gøre for at komme sig efter ubehagelige oplevelser.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Julekonkurrence 2020 del 1/2

Ho ho ho, så er det blevet første søndag i advent!

Det fejrer vi med en julekonkurrence for alle, som er tilmeldt Folkeskolens ugentlige nyhedsbrev. Du kan vinde et gavekort til et ophold på et af de prisvindende Sinaturhoteller for to personer inkl. tre-retters middag, vin og morgenbuffet (værdi 3750 kr.).

Det eneste du skal gøre for at deltage er at være tilmeldt det ugentlige redaktionelle nyhedsbrev, da vi trækker en heldig vinder blandt alle tilmeldte d. 6/12 - du kan tilmelde dig på forsiden af folkeskolen.dk eller nederst på siden her folkeskolen.dk/nyhedsbrev
Du kan finde vores persondatapolitik m.m. her: folkeskolen.dk/oplysningspligt