Anmeldelse

Matematik i læreruddannelsen

Matematik i læreruddannelsen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I virkeligheden er matematikfaget flere forskellige typer af fag afhængig af sammenhængen, matematikken skal bruges i. På læreruddannelsen kunne man kalde faget matematikundervisning, og som sådan indeholder det mere end det rent matematikfaglige, nemlig hele den didaktiske og pædagogiske tænkning, der også har med matematikundervisning at gøre, når man skal planlægge, udføre og evaluere sin undervisning. Hans Jørgen Beck redegør på inspirerende vis for dette og nævner nogle vigtige aspekter ved den nye uddannelse.

Fakta:

Titel: Matematik i læreruddannelsen

Pris: 180 kroner

Sider: 148 sider

Serie: Læreruddannelsen i fokus

Type: Bog

Forlag: Kroghs Forlag

Artiklerne giver et godt billede af, hvor meget ud over det matematikfaglige man som lærer skal have fod på for at kunne give en kvalificeret undervisning i matematik, og her kan lærerstuderende hente sig et første overblik inden et eventuelt første valg af linjefag.

Matematikdidaktiske refleksioner af Peter Weng og Michael Wahl Andersen går man ikke fejl af. Læs bogen og bliv inspireret til at gøre din matematikundervisning endnu bedre. Og suppler ved at læse mere i nogle af de nye matematikbøger, der udkommer til brug for faget på seminariet.

En god, overkommelig og læseværdig samling af artikler.