Anmeldelse Dansk
0   251

Dansk i læreruddannelsen

Dansk i læreruddannelsen

Fakta


Titel
Dansk i læreruddannelsen

Pris
180 kroner

Sider
158 sider

Serie
Læreruddannelsen i fokus

Type
Bog

Forlag
Kroghs Forlag

Læring er ensbetydende med en form for forandring, skriver Karen B. Braad med et citat fra Knud Illeris i afsnittet "Hvad er læring og undervisning?" og opstiller et afgørende spørgsmål for enhver, der beskæftiger sig med undervisning: Hvordan lærer børn om fællesskabets betydning for det enkelte menneske og for samfundet? Hvordan kan barnet komme til at forstå mangfoldigheden i naturen som noget værdifuldt, der kan nydes af den enkelte, og som skal værdsættes af fællesskabet, hvis den skal bevares?

Artiklen fortsætter under banneret

Spørgsmålet kan ikke besvares fyldestgørende på få sider, men den inspirerende artikel - som går igen i alle seriens fem bøger - kan sætte lærerstuderende i gang med nogle fundamentale overvejelser om kernen i det fag, de har valgt, forud for den første praktikperiode.

Hver af bøgerne har desuden en artikel med redskaber til planlægning af undervisningen, skrevet af fagfolk på de enkelte områder.

Gorm Bagger Andersen behandler danskfagets historie og lægger især vægt på de opfattelser af faget, der ligger bag de gældende Fælles Mål. Han understreger didaktikkens betydning i læreruddannelsen, for "hvis man ikke kan tilrettelægge læreprocesser for eleverne, så nytter ens danskfaglighed ikke noget i en professionspraksis". God baggrundsviden til at give retning og karakter for den faglighed, man oparbejder gennem uddannelsen. Og synspunktet kan sagtens overføres til skolens andre fag.

Også bogens øvrige kapitler leverer stof til og anvisninger på fornuftige refleksioner over danskfaget i teori, men sandelig også i god praksis.

Oplagt som grundbog i læreruddannelsen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.272 andre er allerede tilmeldt