Anmeldelse Natur/teknologi
0   336

Naturfag i læreruddannelsen

Naturfag i læreruddannelsen

Fakta


Titel
Naturfag i læreruddannelsen

Pris
180 kroner

Sider
171 sider

Serie
Læreruddannelsen i fokus

Type
Bog

Forlag
Kroghs Forlag

Specialisering, progression, evaluering og ikke mindst praktikkens rolle som omdrejningspunkt for samarbejde på kryds og tværs i uddannelsen er emner, som karakteriserer den ny læreruddannelseslov i forhold de forrige.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er sparsomt, hvad der findes af bøger om naturfagsdidaktik på dansk, og abstraktionsniveauet i flere af dem er for højt til, at studerende på første årgang kan læse dem. Derfor kan man glæde sig over udgivelsen af denne bog, som kompetent og følgende de nye intentioner fører de studerende ind i undervisningens planlægning, begrundelse og vurdering i folkeskolen og gør det på en måde, så den bruges fra studiestarten.

I den indledende artikel tegner Peter Norrild et billede af naturfagene, deres rolle og situation i uddannelsessystemet. Han lægger især vægt på progression og sammenhæng igennem uddannelser. Desuden gennemgår han en række anbefalinger for naturfagene i folkeskole og læreruddannelse.

Jens Aarbys artikel om fagdidaktik er en rigtig igangsætter, der når hele vejen rundt fra videnskabsfilosofi og erkendelsesteori til handlekompetence i miljøundervisningen og råd om animation. Indlægget udmærker sig ved at støtte læsningen af de mere teoretiske dele med overskuelige eksempler fra skolens hverdag.

I "Evaluering, test og elevplaner" leverer Marianne Thrane en velskrevet artikel om evaluering i folkeskolen, hvor hun kommer ind på politiske såvel som evalueringsteoretiske og praktiske forhold. Blot kunne man have ønsket sig en fortsættelse om evaluering på læreruddannelsen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.474 andre er allerede tilmeldt