Innovation
0   877

Ny skole-konkurrence om innovation og klimaudfordringer

Giv et bud på, hvordan en global klimaudfordring kan løses og få mulighed for at vinde 50.000 kroner til klassekassen. I morgen går uddannelsesministeren og undervisningsministerens innovationskonkurrence i gang, og din klasse kan stadig nå at være med.

Under temaet, "klimaforandringer med for meget vand fra oven, for neden og fra siden", vil ministerierne sætte gang i folkeskoleelevernes innovative og bæredygtige tankegang.

De to vindere fra ungdomsuddannelserne er allerede kåret, og her vandt Helsingør Gymnasiums app, der giver information om skybrud, og Aarhus Katedralskole med en drænflise til gadebelægning. Nu er det så folkeskolens tur, og alle klassetrin fra 1. klasse kan deltage. Ifølge undervisningsminister Christine Antorini skal konkurrencen undersøtte regeringens innovationsstrategi.

"Vi har brug for innovative og kreative børn og unge, der lærer at arbejde med at omsætte en idé til et design eller et produkt. Derfor har vi særligt fokus på innovation og entreprenørskab i folkeskoleaftalen - blandt andet med det nye fag 'Håndværk og Design' og ved at gøre innovation mere tydelig i alle fag. Både elever i folkeskolen og på ungdomsuddannelserne skal møde arbejdsformer, der udvikler deres kreative og innovative evner, og Danmarksudfordringen er med til at gøre eleverne mere parate til at løse fremtidens udfordringer", siger undervisningsminister Christine Antorini.

Vinderne af pengepræmien på 50.000 kroner uddeles den 23. januar 2014. Konkurrencen bliver indledt i morgen ved et kickoff på kulturværftet i Helsingør, hvor lærere fra hele landet mødes for at diskutere innovation.

Artiklen fortsætter under banneret

Der er stadig få pladser til både kickoff-arrangementet og selve konkurrencen, og du kan gratis tilmelde dig eller din klasse ved at sende en mail til ls@designtoimprovelife.dk .


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.344 andre er allerede tilmeldt

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.692 andre er allerede tilmeldt

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.315 andre er allerede tilmeldt