Konkurrencen, hvor eleverne skal løse en global udfordring på bæredygtig vis, har indtil nu været udskudt på grund af lockout

Ny skole-konkurrence om innovation og klimaudfordringer

Giv et bud på, hvordan en global klimaudfordring kan løses og få mulighed for at vinde 50.000 kroner til klassekassen. I morgen går uddannelsesministeren og undervisningsministerens innovationskonkurrence i gang, og din klasse kan stadig nå at være med.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Under temaet, "klimaforandringer med for meget vand fra oven, for neden og fra siden", vil ministerierne sætte gang i folkeskoleelevernes innovative og bæredygtige tankegang.

De to vindere fra ungdomsuddannelserne er allerede kåret, og her vandt Helsingør Gymnasiums app, der giver information om skybrud, og Aarhus Katedralskole med en drænflise til gadebelægning. Nu er det så folkeskolens tur, og alle klassetrin fra 1. klasse kan deltage. Ifølge undervisningsminister Christine Antorini skal konkurrencen undersøtte regeringens innovationsstrategi.

Elever lærer ingeniører at lege med Lego-robotter

"Vi har brug for innovative og kreative børn og unge, der lærer at arbejde med at omsætte en idé til et design eller et produkt. Derfor har vi særligt fokus på innovation og entreprenørskab i folkeskoleaftalen - blandt andet med det nye fag 'Håndværk og Design' og ved at gøre innovation mere tydelig i alle fag. Både elever i folkeskolen og på ungdomsuddannelserne skal møde arbejdsformer, der udvikler deres kreative og innovative evner, og Danmarksudfordringen er med til at gøre eleverne mere parate til at løse fremtidens udfordringer", siger undervisningsminister Christine Antorini.

Vinderne af pengepræmien på 50.000 kroner uddeles den 23. januar 2014. Konkurrencen bliver indledt i morgen ved et kickoff på kulturværftet i Helsingør, hvor lærere fra hele landet mødes for at diskutere innovation.

7. klasse opfinder sensor, der skal forhindre højresvingsulykker

Der er stadig få pladser til både kickoff-arrangementet og selve konkurrencen, og du kan gratis tilmelde dig eller din klasse ved at sende en mail til ls@designtoimprovelife.dk .