Forskning Indskoling
0   594

Sådan kan du gøre skolen børneparat

Ofte lyder spørgsmålet: Er børnene undervisningsparate? Men man kan også vende spørgsmålet om: Er skolen børneparat? Det har Aarhus Universitet gjort. Og oprettet et tema på sin hjemmeside med netop overskriften: »Tema: Er skolen børneparat?«

Her kan du i videoer og artikler få fif til, hvordan du tager godt imod de mange nye børn, der lige er myldret ind fra børnehaverne, og alle dem, der er kommet tilbage fra sommerferie. Kik efter ensomhed, tryghed og skoleglæde, siger en forsker for eksempel. Noget, der kan give lyst til at lære, er ud-af-klassen-undervisning, anfører en anden forsker. Praktisk, virkelighedsnær undervisning er nemlig mere spændende og engagerende for elever, der kommer fra hjem uden klaver og bøger på reolerne. Og bogligt orienterede elever har også godt af at opdage, at viden ikke bare er noget, der er oppe i hovedet, men faktisk kan bruges ude i virkeligheden.

Læs: newsroom.au.dk/temaer/tema-er-skolen-boerneparat/

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Børnehaveklassen er for alle, der arbejder i eller interesserer sig for børnehaveklasser. I samarbejde med Børnehaveklasseforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
754 andre er allerede tilmeldt