Forskning

Hvis undervisningen er for teoretisk, begynder nogle af eleverne at larme til gene for andre elever. Forsøg dig derfor med ud-af-klassen-undervisning, anbefaler forskere.

Sådan kan du gøre skolen børneparat

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ofte lyder spørgsmålet: Er børnene undervisningsparate? Men man kan også vende spørgsmålet om: Er skolen børneparat? Det har Aarhus Universitet gjort. Og oprettet et tema på sin hjemmeside med netop overskriften: »Tema: Er skolen børneparat?«

Her kan du i videoer og artikler få fif til, hvordan du tager godt imod de mange nye børn, der lige er myldret ind fra børnehaverne, og alle dem, der er kommet tilbage fra sommerferie. Kik efter ensomhed, tryghed og skoleglæde, siger en forsker for eksempel. Noget, der kan give lyst til at lære, er ud-af-klassen-undervisning, anfører en anden forsker. Praktisk, virkelighedsnær undervisning er nemlig mere spændende og engagerende for elever, der kommer fra hjem uden klaver og bøger på reolerne. Og bogligt orienterede elever har også godt af at opdage, at viden ikke bare er noget, der er oppe i hovedet, men faktisk kan bruges ude i virkeligheden.

Læs: newsroom.au.dk/temaer/tema-er-skolen-boerneparat/

Powered by Labrador CMS