Forskning

Amerikansk ADHD-eksplosion

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Næsten hver femte amerikanske dreng i alderen 10-17 år har en ADHD-diagnose. Det er cirka dobbelt så mange som pigerne i samme aldersgruppe.

Dermed er der 6,4 millioner børn med ADHD i USA. Det er en stigning på 41 procent i det seneste årti. To tredjedele eller over fire millioner er på medicinsk behandling med Ritalin eller lignende produkter. Medicin, der i mange tilfælde er gavnlig, men som også kan skabe angst, afhængighed og i sjældnere tilfælde en psykose.

»Det er astronomiske tal. Jeg er mildest talt forbløffet«, siger Dr. William Graf, der er pædiatrisk neurolog og professor ved Yale School of Medicine, til The New York Times. Han konstaterer desuden, at milde symptomer diagnosticeres så ivrigt, at det er uklart, om det skaber en forbedring af hverdagen for børn, der ellers er sunde.

Ifølge The New York Times står antallet af ADHD-diagnoser til at ville stige yderligere i USA, fordi en ny definition af sygdommen vil gøre det muligt at give diagnose til en endnu bredere gruppe børn.

Alle Drenge Har Det, lyder en vittig undersættelse af ADHD. I USA breder diagnosen sig, så det bliver mere og mere rigtigt.