Anmeldelse

Rund um

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Udgivelsen fokuserer på at tilgodese tilstedeværelsen af de mange intelligenser i elevgruppen. Materialet må betragtes som supplerende. "Rund um" henvender sig primært til elever, der skal tilegne sig deres første viden om tysk. 

Fakta:

Titel: Rund um

Forfatter: Tanja Jesing, Annette Smidt Jørgensen

Pris: 1.875 kroner

Type: Diverse

Forlag: Alinea

Materialet leveres i en praktisk kasse med et indbydende indhold af blandt andet opgavekort, ordkort, spilleplader, terninger, en cd og en uundværlig lærervejledning. Der arbejdes med sproget inden for temaerne årstider, skole, fritid og mad. Tilgangen til emnerne er differentieret og varieret. Der lægges op til en aktiv proces, der uden tvivl vil fungere bedst ved at gøre brug af en bred tidsramme.

Ved lærerens hjælp styrkes elevernes selvstændighed gennem de foreslåede aktiviteter. Sproget fremstår meningsfyldt fra starten, og det giver en oplevelse af, at indsatsen kan bruges til noget reelt, nemlig kommunikation.

Lærervejledningen indeholder en god introduktion til tænkningen bag arbejdet. Desuden forefindes her overskuelige oversigter over hovedopgaver inden for de angivne temaer, diverse kopiforlæg, en cd samt tilhørende tekster og desuden kontrolark i relation til stillede opgaver.

Det pædagogiske sigte er rettet mod aktivt at tage hensyn til de mange intelligenser ved anvendelse af en indholdsrig og kreativ værkstedsundervisning. Lykkes det? Jeg vil mene ja. Det er en god inspiration til en undervisning, hvor eleverne får tilgodeset deres nysgerrighed i mødet med et nyt sprog. "Rund um" er en tydelig medspiller i denne proces.