Anmeldelse

www.HistorieWeb.dk

www.HistorieWeb.dk

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et nyt site, der sætter fokus på historieundervisning, har set dagens lys. Det er sitets hensigt at bringe nyheder, debat og undervisningseksempler og opgaver beregnet til grundskolernes historieundervisning.

Fakta:

Titel: www.HistorieWeb.dk

Type: Internet

Forlag: Ukendt forlag

Layoutet er særdeles brugervenligt og overskueligt. Artiklerne placeres i tre kategorier: opinion, grundskole og læreruddannelse. Der er i øjeblikket ikke så meget at hente, men går man ind på sitet, præsenteres man for en række personer, der udgør sitets bagland. Webredaktør er lektor ved Zahles Seminarium Sten Larsen. Det øvrige bagland består af en række særdeles kompetente personer, hvoraf mange er kendt fra den fagdidaktiske debat.  Hvis disse personer kommer til tasterne, kan det blive en meget spændende nyskabelse.

De traditionelle medier, dagspressen og radio, har ikke været særlig villige til at bringe artikler om historiefagets stilling, og i de tilfælde, hvor man har gjort det, har det været med en udpræget national konservativ tendens. Derfor er ethvert initiativ til en mere nuanceret debat om faget velkomment. Her kan HistorieWeb.dk bidrage. Der er således også oprettet en gruppe på Facebook, hvor alle med en profil kan lægge kommentarer, stille spørgsmål, rejse debat og så videre.

Som sagt er der i øjeblikket ikke så meget indhold. Derfor må en anmeldelse nøjes med at fokusere på ide og layout. Her er der grund til at ønske initiativtagerne tillykke med projektet.