Ledig
0   511

Dimittender i Silkeborg kan undervise med løntilskud

I Silkeborg kan ledige nyuddannede lærere få foden indenfor på skolerne gennem en ny løntilskuds- og mentorordning. Silkeborg Lærerforening har sagt god for ordningen, selvom kredsen helst så, at dimittenderne fik et rigtigt job.

Silkeborg Kommune tilbyder nyuddannede lærere et dimittendjob med løntilskud på en af kommunens skoler. Her er dimittenden tilknyttet en mentor 18 lektioner om ugen. For skolerne er prisen en garanti til dimittenden om fire vikartimer om ugen, hvilket giver 4000 kroner ekstra om måneden.

Johnny Specht, formand for Silkeborg Lærerforening, fortæller til folkeskolen.dk, at ordningen er i forståelse med lærerkredsen.

"Jeg så selvfølgelig helst, at alle fik et rigtigt job, men jeg synes også, at der er mange positive aspekter ved denne ordning. Der er mulighed for at nyuddannede kan prøve sig selv og deres uddannelse af, de kan blive kendt på skolen og måske komme i betragtning til et job", siger Johnny Specht.

Dimittender er ikke en fast ekstra-lærer
Mentorordningen er startet på kommunens initiativ, men Silkeborg Lærerforening har været med til at sætte nogle rammer for samarbejdet mellem skoler og ledige dimittender. Lærerkredsens krav var, at det skulle være frivilligt for de ledige, om de ville deltage i forsøget, de skulle kunne tjene lidt ekstra udover dimittendsatsen, og de starter på deres pensionsopsparing. Endelig skal der også være mulighed for jobsøgning ved siden af.

Artiklen fortsætter under banneret

Selvom dimittenderne bliver en ekstra lærer, så må det ikke blive en fast resurse, som skolen kalkulerer med i dagligdagen.

"Den ekstra lærer skal ikke have selvstændige timer udover vikartimerne. Dagen skal kunne fortsætte som normalt i morgen uden den ekstra lærer", understreger Johnny Specht. Silkeborg Lærerforening har også været i kontakt med Lærernes A-kasse for at sikre dimittenderne de bedste vilkår.

Der er i øjeblikket 15 nyuddannede lærere tilknyttet mentorordningen, og de kan deltage  i op til seks måneder.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
299 andre er allerede tilmeldt