Johnny Specht mener, at mentorordningen er en god mulighed for de nyuddannede lærere for at komme ind på en skole og præsentere sig og få erfaring.

Dimittender i Silkeborg kan undervise med løntilskud

I Silkeborg kan ledige nyuddannede lærere få foden indenfor på skolerne gennem en ny løntilskuds- og mentorordning. Silkeborg Lærerforening har sagt god for ordningen, selvom kredsen helst så, at dimittenderne fik et rigtigt job.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Silkeborg Kommune tilbyder nyuddannede lærere et dimittendjob med løntilskud på en af kommunens skoler. Her er dimittenden tilknyttet en mentor 18 lektioner om ugen. For skolerne er prisen en garanti til dimittenden om fire vikartimer om ugen, hvilket giver 4000 kroner ekstra om måneden.

Johnny Specht, formand for Silkeborg Lærerforening, fortæller til folkeskolen.dk, at ordningen er i forståelse med lærerkredsen.

"Jeg så selvfølgelig helst, at alle fik et rigtigt job, men jeg synes også, at der er mange positive aspekter ved denne ordning. Der er mulighed for at nyuddannede kan prøve sig selv og deres uddannelse af, de kan blive kendt på skolen og måske komme i betragtning til et job", siger Johnny Specht.

Han har tre uger til at finde et job

Dimittender er ikke en fast ekstra-lærer Mentorordningen er startet på kommunens initiativ, men Silkeborg Lærerforening har været med til at sætte nogle rammer for samarbejdet mellem skoler og ledige dimittender. Lærerkredsens krav var, at det skulle være frivilligt for de ledige, om de ville deltage i forsøget, de skulle kunne tjene lidt ekstra udover dimittendsatsen, og de starter på deres pensionsopsparing. Endelig skal der også være mulighed for jobsøgning ved siden af.

Selvom dimittenderne bliver en ekstra lærer, så må det ikke blive en fast resurse, som skolen kalkulerer med i dagligdagen.

"Den ekstra lærer skal ikke have selvstændige timer udover vikartimerne. Dagen skal kunne fortsætte som normalt i morgen uden den ekstra lærer", understreger Johnny Specht. Silkeborg Lærerforening har også været i kontakt med Lærernes A-kasse for at sikre dimittenderne de bedste vilkår.

Der er i øjeblikket 15 nyuddannede lærere tilknyttet mentorordningen, og de kan deltage  i op til seks måneder.

Silkeborg-formand forsvarede medvirken i »jobcirkus«