Anmeldelse Musik
0   249

Rytmisk sammenspil

Fakta


Titel
Rytmisk sammenspil

Forfatter
Bent Kolind Christensen

Pris
373,75 kroner

Sider
97 sider

Type
Bog med cd

Forlag
Musikforlaget Fog

Der sker noget, når mennesker spiller sammen. Glæden ved at få et sammenspil til at lykkes er fantastisk. Kunsten er at få alle -  også de mindre kyndige instrumentalister - til at være med, så der kommer musik ud af det, og hver enkelt oplever at være med til - ja nødvendig for - at skabe musikken. Det er udgangspunktet for materialet, der er gennemsyret af glæden ved at spille sammen.

Artiklen fortsætter under banneret

Materialet består af et hæfte med 11 arrangerede, mere eller mindre kendte sange samt to cd'er. Til hver sang er der tekst og melodi med becifring, gennemgang af form, forslag til akkordrundgange, trommerytmer og guitarstrums, informationer om sangen og kunstneren og ideer til sammenspillet. Efter hver sang er der anvisning på, hvilken aldersgruppe sangen henvender sig til i forhold til tekst, musik og sværhedsgrad.

Den ene cd indeholder sangene indsunget og kan anvendes til indlæring. På den anden findes sangene i en instrumental version. Her findes tillige nogle "jamstykker" - instrumentalsatser i forskellige genrer, der inspirerer dels til analysearbejde med rytmisk musik, dels til improvisationer.

Der er mange muligheder og indgange til materialet. Forfatterens anvisninger er solide, men giver stort spillerum til musiklæreren. Et anvendeligt materiale - især med en erfaren musiklærer.

Faren ved at spille populære, kendte stykker er, at de for sjældent lyder helt som den "rigtige version" og ofte skaber skuffelse. Men er man bevidst om at undgå, at "det skal lyde ligesom på cd'en", skal man jo ikke udelukke god musik, bare fordi den er kendt.

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
680 andre er allerede tilmeldt