Anmeldelse

Rytmisk sammenspil

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der sker noget, når mennesker spiller sammen. Glæden ved at få et sammenspil til at lykkes er fantastisk. Kunsten er at få alle -  også de mindre kyndige instrumentalister - til at være med, så der kommer musik ud af det, og hver enkelt oplever at være med til - ja nødvendig for - at skabe musikken. Det er udgangspunktet for materialet, der er gennemsyret af glæden ved at spille sammen.

Fakta:

Titel: Rytmisk sammenspil

Forfatter: Bent Kolind Christensen

Pris: 373,75 kroner

Sider: 97 sider

Type: Bog med cd

Forlag: Musikforlaget Fog

Materialet består af et hæfte med 11 arrangerede, mere eller mindre kendte sange samt to cd'er. Til hver sang er der tekst og melodi med becifring, gennemgang af form, forslag til akkordrundgange, trommerytmer og guitarstrums, informationer om sangen og kunstneren og ideer til sammenspillet. Efter hver sang er der anvisning på, hvilken aldersgruppe sangen henvender sig til i forhold til tekst, musik og sværhedsgrad.

Den ene cd indeholder sangene indsunget og kan anvendes til indlæring. På den anden findes sangene i en instrumental version. Her findes tillige nogle "jamstykker" - instrumentalsatser i forskellige genrer, der inspirerer dels til analysearbejde med rytmisk musik, dels til improvisationer.

Der er mange muligheder og indgange til materialet. Forfatterens anvisninger er solide, men giver stort spillerum til musiklæreren. Et anvendeligt materiale - især med en erfaren musiklærer.

Faren ved at spille populære, kendte stykker er, at de for sjældent lyder helt som den "rigtige version" og ofte skaber skuffelse. Men er man bevidst om at undgå, at "det skal lyde ligesom på cd'en", skal man jo ikke udelukke god musik, bare fordi den er kendt.