Anmeldelse Matematik
0   404

Fagteamets arbejde med matematik

Fagteamets arbejde med matematik

Fakta


Titel
Fagteamets arbejde med matematik

Forfatter
Arne Mogensen

Pris
199 kroner

Sider
120 sider

Serie
Fagteamets arbejde med

Type
Bog

Forlag
Dafolo

Denne bog er tænkt som inspiration og støtte for de enkelte fagteam på skolerne og er derfor også meget praksisorienteret. Der er mange eksempler på, hvordan man kan udvikle fagteamets arbejdsform, og hvilke opgaver der kunne være oplagte.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen henviser til rapporten "Fremtidens matematik", som slår fast, at "Matematiklærerens professionelle identitet og kompetence bør styrkes, frem for alt gennem væsentligt øget efter- og videreuddannelse og gennem oprettelse af matematiklærerteam".

I adskillige år har praksis på skolerne været klasseteam, hvor forskellige faggrupper har samarbejdet omkring den enkelte klasse, dens sociale liv og tværfaglige emner. Men forskellige rapporter og test har vist vigtigheden af samarbejde omkring fagene, og der er andre krav til fagteam. Ifølge denne bog skal et matematikfagteam blandt andet kunne koordinere behov for materialer, lokaler og andre resurser, udnytte hinandens særlige matematikfaglige kompetencer og støtte hinanden i at indfri målene for undervisningen.

Fagteam hilses mere end velkommen for matematiklærerne, som ofte har været klemte i klasseteamet, forstået på den måde at deres fag har skullet tilpasse sig diverse tværfaglige emner.

"Fagteamets arbejde med matematik" vil være oplagt at bruge i et studiekredsarbejde på skolerne, ligesom den er velegnet til lærerstuderende. I studiekredse vil den ruske op i nogle vaner og sædvaner, og lærerstuderende vil se, hvordan de i deres fremtidige lærerliv kan få en professionel tilgang til deres fag.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.971 andre er allerede tilmeldt