Anmeldelse

Fagteamets arbejde med matematik

Fagteamets arbejde med matematik

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Denne bog er tænkt som inspiration og støtte for de enkelte fagteam på skolerne og er derfor også meget praksisorienteret. Der er mange eksempler på, hvordan man kan udvikle fagteamets arbejdsform, og hvilke opgaver der kunne være oplagte.

Fakta:

Titel: Fagteamets arbejde med matematik

Forfatter: Arne Mogensen

Pris: 199 kroner

Sider: 120 sider

Serie: Fagteamets arbejde med

Type: Bog

Forlag: Dafolo

Bogen henviser til rapporten "Fremtidens matematik", som slår fast, at "Matematiklærerens professionelle identitet og kompetence bør styrkes, frem for alt gennem væsentligt øget efter- og videreuddannelse og gennem oprettelse af matematiklærerteam".

I adskillige år har praksis på skolerne været klasseteam, hvor forskellige faggrupper har samarbejdet omkring den enkelte klasse, dens sociale liv og tværfaglige emner. Men forskellige rapporter og test har vist vigtigheden af samarbejde omkring fagene, og der er andre krav til fagteam. Ifølge denne bog skal et matematikfagteam blandt andet kunne koordinere behov for materialer, lokaler og andre resurser, udnytte hinandens særlige matematikfaglige kompetencer og støtte hinanden i at indfri målene for undervisningen.

Fagteam hilses mere end velkommen for matematiklærerne, som ofte har været klemte i klasseteamet, forstået på den måde at deres fag har skullet tilpasse sig diverse tværfaglige emner.

"Fagteamets arbejde med matematik" vil være oplagt at bruge i et studiekredsarbejde på skolerne, ligesom den er velegnet til lærerstuderende. I studiekredse vil den ruske op i nogle vaner og sædvaner, og lærerstuderende vil se, hvordan de i deres fremtidige lærerliv kan få en professionel tilgang til deres fag.

Powered by Labrador CMS