Anmeldelse Skønlitteratur
0   248

To ting man aldrig kan vide

Fakta


Titel
To ting man aldrig kan vide

Forfatter
Dorthe de Neergaard

Illustrator
Els Cools

Pris
199 kroner

Sider
72 sider

Type
Bog

Forlag
Høst og Søn

Nogle bøger bliver i læserens bevidsthed, længe efter at de er læst, fordi det indtryk, de har efterladt, er så stærkt, at det ikke lader sig ryste af. Dette er tilfældet med "To ting man aldrig kan vide".

Artiklen fortsætter under banneret

I syv noveller lader de Neergaard læseren se gennem barnets øjne; se ting, der er grusomme, ubegribelige og hjerteskærende. Barnets hjælpeløshed, i en verden hvor livet er noget, man udsættes for, er i centrum og formidles formidabelt og yderst troværdigt.

Forfatteren er ikke bange for at tage fat om alvorlige emner som overgreb, svigt og død, der alle beskrives i et nøgternt, men medrivende sprog uden moraliseren eller konkluderen. Læseren tvinges på denne måde til selv at forholde sig til det læste og drage sine egne konklusioner.

Særlig stærkt står titelnovellen med sin skildring af, hvordan det er at være barn i en familie med et dødeligt sygt familiemedlem. Hvilke tanker, følelser og konsekvenser dette afføder hos barnet, der følger sygdomsforløbet fra sidelinjen; hverken inkluderet eller ekskluderet, men forstående meget mere, end de voksne aner eller har overskud til at håndtere.

Teksterne ledsages af Els Cools smukke og stemningsbetonede illustrationer, der kompletterer novellernes forstemte følelsesunivers og alvor eminent.

Bogen henvender sig til de ældste elever i udskolingen. Teksterne vil med deres relevante temaer være særdeles velegnede i undervisningsøjemed, hvor de uden tvivl kan danne baggrund for yderligere samtale og diskussion.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.234 andre er allerede tilmeldt