Blog
3   842

Afgangsprøven i mundtlig matematik

Abonner på nyt om Matematiklærerforeningen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I juni 2013 var cirka hver tredje afgangselev i Danmark til afgangsprøve i mundtlig matematik. Det, at mundtlig matematik var med i udtræk, var nyt, formen var ny, kravene til opgivelser og prøvespørgsmål var nye og langt de fleste lærere havde ingen erfaringer med afgangsprøve i mundtlig matematik, og de, der havde erfaringer, kunne ikke bruge dem, fordi prøvevejledningen var så meget anderledes. Lyder det som en umulig opgave? Måske.

I foråret før og efter lockouten holdt jeg kurser i den mundtlige afgangsprøve forskellige steder i det sønderjyske. De fleste kursister var glade for at for, at deres elever fik en chance for at vise deres matematikkompetencer ved en mundtlig prøve. Der var nogle, der var nervøse, og en enkelt mente, det var umuligt at klæde eleverne ordentlig på med så kort varsel.

 

Da udtrækket blev offentliggjort mødte jeg også et par nervøse elever, men de fleste var glade for at skulle afprøve formen med gruppeprøve, som lignede undervisningen. På det tidspunkt mødte jeg  ingen lærere, der ikke glædede sig. Nogle havde godt nok lidt travlt med opgivelser og oplæg, men det havde vi vidst alle sammen i år.

 

Artiklen fortsætter under banneret

Efterfølgende har jeg talt med både elever, lærere og censorer. Meldingerne er klart positive.

Eleverne er trygge og performer derfor godt. Det er let for lærer og censor at bedømme præstationen og tid til at blive helt sikker. Men det vigtigste er, at formen kan evaluere mange af de kompetencer i matematikfaget, som den skriftlige ikke kan.

 

Hvordan gik det hos dig?

Danmarks Matematiklærerforening har kæmpet for at få (gen-)indført gruppeprøven i mundtlig matematik.

Nu har jeg brug for at høre din mening, dine erfaringer og ikke mindst:

Hvad kan vi i Danmarks Matematiklærerforening gøre for at hjælpe dig med opgaven?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.189 andre er allerede tilmeldt