Anmeldelse

Bogen om børn, mad og bevægelse

Bogen om børn, mad og bevægelse

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Bogen om børn, mad og bevægelse" er en erfaringsbaseret bog, der bringer os helt tæt på Fyns Amts modelprojekt. Projektet ser på, hvordan skoler og institutioner kan skabe understøttende rammer til fremme af sunde mad- og bevægelsesvaner til børn.

Fakta:

Titel: Bogen om børn, mad og bevægelse

Sider: 89 sider

Type: Bog

Forlag: CVU Lillebælt

Bogen kan deles i to: Først får man indblik i forskellige projektdeltageres refleksioner i forhold til projektet, herunder hvad har været godt, og hvad kan gøres bedre. Herefter udtaler forskellige eksperter sig om projektet, og hvad de ser af muligheder og faldgruber. Alle slutter af med anbefalinger på kommunalt, institutions- og lederniveau og til medarbejderne. Ud over eksperternes syn på sagen har Statens Institut for Folkesundhed foretaget en ekstern evaluering af projektet.

Arbejder man i et sundhedscenter eller med sundhedsfremmende eller forebyggende projekter, er der rigtig meget brugbar viden og erfaring at hente i bogen. Det er samtidig en bog til inspiration til alle skoler og institutioner, der kunne tænke sig at arbejde med sunde rammer til børnene. Og så henvender bogen sig til alle professionsbachelorer i ernæring og sundhed under uddannelse og andre uddannelser, hvor sunde mad- og bevægelsesvaner er i fokus.

"Bogen om børn, mad og bevægelse" er fyldt med brugbare informationer, ja, der er så mange, at man har lyst til at læse bogen flere gange for at få det hele med. Ud over bogen er der en dejlig hjemmeside, www.boernmadbevaegelse.dk, med endnu mere detaljeret og brugbar information og inspiration.

Powered by Labrador CMS