Anmeldelse Seksualundervisning
0   220

Førstehjælp i skolen

Fakta


Titel
Førstehjælp i skolen

Type
Diverse

Forlag
ASF - Dansk Folkehjælp

ASF - Dansk Folkehjælp har udarbejdet et flot og meget grundigt materiale om førstehjælp. Der er tre niveauer, 0.-3. klasse, 4.-6. klasse og 7.-10. klasse. Det omfatter et PowerPoint-show med seks forskellige uheldssituationer, lærervejledning, førstehjælpshåndbog, opgavekort, situationsøvelser, test og diplomer. En del af dette kan frit downloades fra ASF's site. Samme sted kan man finde interaktive spil til alle alderstrin.

Artiklen fortsætter under banneret

Materialet lægger op til både samtale og praktiske øvelser, og eleverne får mulighed for selv at opstille ulykkesscenarier. Der er med andre ord god grund til at forvente stor medleven fra børnenes side.

Sammen med undervisningsmaterialet fås et temanummer af ASF's blad, "Folkehjælp" (udsendt til alle skoler), hvori blandt andet skrives, at 40 procent af alle skadestuebesøg kan undgås, hvis førstehjælp bliver obligatorisk i folkeskolen.

Det er en smuk tanke, at alle elever skal være både i stand til og parate til at yde førstehjælp, og når det så oven i købet ser ud til at kunne tage presset af landets hårdt trængte skadestuer, må der være basis for, at denne besparelse kan konverteres til tid til skemalagt førstehjælpsundervisning. Gid ASF's imponerende materiale må få den prioritering i folkeskolen, som det fortjener.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ