Anmeldelse

Førstehjælp i skolen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

ASF - Dansk Folkehjælp har udarbejdet et flot og meget grundigt materiale om førstehjælp. Der er tre niveauer, 0.-3. klasse, 4.-6. klasse og 7.-10. klasse. Det omfatter et PowerPoint-show med seks forskellige uheldssituationer, lærervejledning, førstehjælpshåndbog, opgavekort, situationsøvelser, test og diplomer. En del af dette kan frit downloades fra ASF's site. Samme sted kan man finde interaktive spil til alle alderstrin.

Fakta:

Titel: Førstehjælp i skolen

Type: Diverse

Forlag: ASF - Dansk Folkehjælp

Materialet lægger op til både samtale og praktiske øvelser, og eleverne får mulighed for selv at opstille ulykkesscenarier. Der er med andre ord god grund til at forvente stor medleven fra børnenes side.

Sammen med undervisningsmaterialet fås et temanummer af ASF's blad, "Folkehjælp" (udsendt til alle skoler), hvori blandt andet skrives, at 40 procent af alle skadestuebesøg kan undgås, hvis førstehjælp bliver obligatorisk i folkeskolen.

Det er en smuk tanke, at alle elever skal være både i stand til og parate til at yde førstehjælp, og når det så oven i købet ser ud til at kunne tage presset af landets hårdt trængte skadestuer, må der være basis for, at denne besparelse kan konverteres til tid til skemalagt førstehjælpsundervisning. Gid ASF's imponerende materiale må få den prioritering i folkeskolen, som det fortjener.